maanantai 11. toukokuuta 2015

Kisatauko on ohi

Kisatauko, joka kesti 8 kuukautta, on nyt ohi.
Toukokuun 2. päivänä starttasin kooikkereiden kanssa PoKSin kisoissa kahdella 3-luokan radalla. Sirius teki tuplanollan, vaikka ensimmäisellä radalla koira tuntui tahmealta ja hitaalta. Toisella radalla sitten mentiinkin huomattavasti lujempaa, ja sijoitus olikin 4.
Aurinko sen sijaan teki vitosen ekalla radalla ja toisella radalla sitten hylsyn. Syynä se, että sateisena päivänä tuomari Salme Mujusella oli päällään pitkä, musta sadetakki. Jo lähdössä Auri jäi tuijottamaan tuomaria, eikä meinannut lähteä liikkeelle ollenkaan. Ensimmäisellä radalla Aurinko lähti heti toisen hypyn jälkeen katsomaan tuomaria lähempää, kävi haistelemassa jalkoja ja palasi tekemään rataa kymmenen sekunnin jälkeen. Aurin piti vielä toisen kerran mennä katsomaan tuomaria kesken keppien, josta tuli 5 virhepistettä. Aikavirhettä tuli yli 3 sekuntia, mikä on yllättävän vähän ottaen huomioon että Aurinko jätti kahdesti radan kesken, koska tuomari oli mielenkiintoinen. Toisella radalla Aurinko keskittyi taas tuomarin tuijottamiseen, jätti hypyn välistä ja siitä seurasi hylsy. Toisella radalla sentään juostiin jo parempaa vauhtia, vaikka keinu ei ollutkaan kovin kaksinen. Aurinko kaipaa selvästi lisää häiriötreeniä radoille, liekö se edes ihme kun pikkuakalla on alle 20 agilitystarttia takana?


Kuitenkin minulle jäi kisoista myös Aurinkoisen kanssa ihan hyvä mieli, ainakin tiedän mitä pitää treenata lisää ja missä erityisesti minulla on parannettavaa (vastaus: ainakin valsseissa!).

Viime viikon treeneissä harjoiteltiin sitten leijeröintiä, tai ainakin yritettiin harjoitella. Sirius on nokkela poika, eikä hämmentynyt leijeröinnistä. Sen sijaan puomin alastulon kontakti oli hidas ja hankala, koska matka ei jatkunutkaan suoraan puomilta eteenpäin, vaan takaisin puomin sivulle.
 Aurinko sen sijaan kävi kierroksilla, säntäili minne sattuu, kiljui kuin syötävä kun yritin ottaa sitä kiinni ja jätti kepit kesken useammin kuin kerran. Rauhoitin tilanteen ottamalla Aurinkoisen kiinni sen kiljumisesta huolimatta, pyysin sitä tekemään yksinkertaisia tokoliikkeitä, palkkasin nameilla että se rauhoittuisi ja samalla tuntisi onnistuneensa edes jossakin annetussa tehtävässä, ja sen jälkeen käskytin sen putkeen josta annoin palkan ja laitoin häkkiin tauolle.
Yllättäen tauon jälkeen Aurinko toimi taas melko normaalisti, onnistuneita leijeröintejäkin (putket 18-19, ohjaaja puomin takana) saatiin tehtyä ja kepit tehtiin pari kertaa erillisenä esteenä.

Rata 06.05.2015
 Myös keppien jälkeen hyppy nro 5 oli vaikea, koska erityisesti Aurinko sujahti putkeen ja Siriuskin sitä yritti, kun itse suuntasin linjani kohti hypyn rimaa, ja koira tuli kepeiltä vasempaan käteeni. Radan ajatuksena oli siis saada koira takaakiertoon putken ja hypyn välistä, mutta varsinkin Aurinkoisen kanssa se oli melko mahdotonta, koska A) minä en osannut, B) Aurinko ei tee keppejä kunnollisesti minusta poispäin vaan tarvitsee vielä vähän tukea ja C) Aurinko on putkihullu.
 Siispä pähkäilyn jälkeen päätin viedä koirat 5.hypylle takaakiertoon, mutta niin että koira oli oikeassa kädessäni, enkä yrittänytkään saada koiria putken ja hypyn välistä, vaan pidempää kautta. Voilá, se onnistui ilman ongelmia.
 Putkelta 8 tullessa en ehtinyt tekemään valssia kummankaan kooikkerin kanssa, joten siihen sitten täytyi tehdä haltuunotto ("tässä") ja sen jälkeen jonkinlainen sylkkäri/vippaus 9.hypyn takaakiertoon. Hypylle nro 10. tein takaaleikkauksen, jonka jälkeen suoraan kohti hyppyä nro 12. Onnistunut ohjauskuvio!

Kooikkereiden lisäksi tein radan vielä treenikaverin kahden jackrusselin kanssa, koska treenikaveri oli melkoisessa flunssassa. Oli mukavaa vaihtelua juosta kahden sähäkän minikoira-terrierin kanssa radalla, ja miettiä pari kohtaa radasta uusiksi järkevämmän ohjauksen kannalta. Kiitokset lainasta!

Muutoin on ollut opiskelun suhteen hektistä ja kaupungin vaihto alkaa lähestyä uhkaavasti. Joitakin tavaroita olen jo lajitellut ja pakannut mukaan lähteviin sekä kirpputorille meneviin, paljon on kuitenkin vielä jäljellä.
Äitienpäiväviikonlopun vietin rauhallisessa Savossa, jossa keskityin lähinnä mattojen pesuun sekä ruoanlaittoon - vatsa on vieläkin täynnä sunnuntaina tehdystä äitienpäivälounaasta, nam! Koiratkin taisivat lihoa yhden viikonlopun aikana :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti