sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Jäähyväiset Joensuulle

Joensuu jäi taakse perjantaina. En tiedä, tuntuiko Joensuu kodilta mutta jonkinlainen välimatkan pysäkki tämä on ollut kuuden vuoden ajan.
Nyt kuitenkin opiskelut alkavat olla loppusuoralla muutamaa kurssia ja gradua lukuunottamatta. Töitäkin sain toiselta paikkakunnalta ja nyt asuinkaupunkina on siis Jyväskylä.

Viime viikolla kävin viehejuoksussa koirien kanssa, josta koirat nauttivat enemmän kuin viime kesänä. Africa ei pelännyt enää muovi-fleecenauhaviehettä, vaan jahtasi sitä innoissaan ja tappoikin hienosti. Sirius oli tapansa mukaan innoissaan vieheestä, mutta Aurinko suorastaan ulvoi vieheen perään, eikä suostunut lopettamaan vieheen tappamista ennenkuin raahasin kooikkerin karvoista muualle. Viime kesänä Aurinko juoksi lähinnä vieheen mukana, mutta nyt akan todellinen saalisvietti pääsi valloilleen. Huh!

Kiki Pop ja Africa






Lauantaina 23.toukokuuta kävin omien koirieni ja kahden lainakoiran kanssa PoKSin agilitymölleissä: lainakoirille ei mainittavia tuloksia tullut, koska yhteisiä treenikertoja niiden kanssa oli takana ainakin yksi! Sen sijaan omien karvakorvieni kanssa meni yllättäen paremmin; Africa aloitti (epävirallisen) agilityuransa voittamalla makseissa supermöllit (hyppyjä&putkia) ja sijoittumalla tuloksella 5 (okseri) maksien mölliradalla sijalle 2. Kooikkerit ottivat hienoille nollatuloksilla kaksoisvoiton medien kisaavien radalta, Aurinko voitti ja Sirius sai hopeaa :)

Viehejuoksun ja agiliitelyn lisäksi käytiin tietysti pitkällä metsälenkillä Mertalammella siskoni Tiinan ja vinttikoirien kanssa, yksi parhaista lenkkeilypaikoista Joensuussa, koska siellä koiratkin pääsevät uimaan ja juoksemaan metsikössä ilman suurempia huolia.

Mölliagilitaajat palkintoineen.

 





Keskiviikkona kävin vielä viimeisen kerran treenaamassa agilitya PoKSilla, kun meille SM-joukkuekisaajille järjestettiin yhteiset ylimääräiset harjoitukset. Koutsi oli ottanut Jan Egil Eiden melko kaamean radan, jossa piti ehtiä kolmeen eri paikkaan yhtäaikaa ja tehdä ohjauskuviot juuri oikeassa kohdassa (valitettavasti en löytänyt ratapiirrosta!).
Siriuksen kanssa ehdin tekemään ohjaukset oikeissa kohdissa, jotenkin Sirius teki puhtaan radan molemmilla kierroksilla - jälkimmäisellä kierroksella paransi vielä aikaansakin 5 sekunnilla :) Aurinkoisen kanssa en ehtinyt yhtä hyvin ekalla kierroksella, joten yhdelle hypylle tuli kielto mutta muutoin vauhti oli hyvä ja eteneminen melko sujuvaa. Toisella kierroksella minä unohdin radan ja sähläsin oikein kunnolla! Aurinko jaksoi hyvin minun virheitäni, antoi anteeksi ja teki uudestaan pyydettäessä.
Keppien aloituksesta täytyy olla erityisen ylpeä, koska radalla oli avoin keppikulma suoraan putkelta, jonka ulostulo osoitti johonkin 3-4 keppivälin tienoolle. Monille se oli ongelma, koira haki väärän keppivälin tai ohjaaja ei ehtinyt niistämään koiraa aloitusväliin. Siriuksen kanssa ehdin juuri ja juuri niistämään, mutta Aurinkoisen kanssa ei tarvinnut: se osasi hakea kauniisti itse oikean välin! Kyllä akka on välillä hirveän taitava.


Huomenna minulla alkavat työt ja samalla arki Jyväskylässä. Koirat ovat saaneet jo totutella yksinoloon uudessa asunnossa, kun olemme käyneet ostamassa sitä-ja-tätä-ja-tuota ties mistä marketeista. Suurin osa tavaroista on jo löytänyt paikkansa, mutta vieläkin elämme jonkinlaisen pahvilaatikkohelvetin keskellä.
Africaa muutto on ahdistanut kamalasti; se on vain maannut pedillään (ei nukkunut), ei suostu syömään kunnolla eikä tekemään tarpeitaan ennen kuin todellisessa hädässä. Ulkona Africa ei ole edes haistellut mitään tai reagoinut puuhun kipittävään oravaan, mikä normaalisti aiheuttaa kimpoilun hihnassa. Toivottavasti tätä ei jatku enää kauaa, stressaava koira stressaa omistajiaan kahta kauheammin... Onneksi sentään kooikkerit ovat ottaneet muuton rennosti, yrittäneet tunkea pahvilaatikoihin ja kasseihin auttamaan, syöneet kaikki kantolaatikoista pudonneet ruoanmurut (tai edes etäisesti ruoalta vaikuttavan), impanneet pihapiirin kaikki puskat ja haukkuneet mainostenjakajalle - postiluukku on uusi asia meille kaikille, ja mitäs tuli jakamaan mainoslehtistä lauantaina klo 05 aamulla!

Ensi päivitykseen saan ehkä kuvia Jyväskylän kauniista maisemista, harjusta ja järvenrannasta joista tulee varmasti lenkkimme vakiokulkureittejä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti