maanantai 9. helmikuuta 2015

Same old, same old

Samaa vanhaa. Lenkkeilyä, agilitytreenit 1-2 kertaa viikossa, temppujen opettelua ja rallytokoilua sisällä.
Koirilla on taas raakaruokintakausi, koska sain siskoltani Tiinalta kassillisen kalkkunaa, possua ja poroa. Africahan syö noista vain kalkkunaa, koska porosta se saa allergiaoireita ja possun rustot ovat muka olevinaan liian isoja whippetin syötäväksi. Kooikkereita ei ruoan koko haittaa, sitä varten on raateluhampaat ja vahvat leuat!

Tammikuun viimeiset treenit menivät oikein mainiosti molempien kooikkereiden kanssa. Hyppyjen 2-4 mutkittelu oli meille melko helppo, kooikkerit lukevat hyvin jalkaan kiinni tulevaa kättä ja tässä-käskyä. Myös sylkkäri/backlap/mikälie toimi hyvin esteiden 10-12 välillä.
Aurinkoiselle keppien hakeminen itsenäisesti on vielä vähän hankalaa, erityisesti avokulmassa. Sain siihen kuitenkin muutaman onnistuneen toiston, jossa Aurinko haki kepit oikein minun seistessä ehkä 1,5m päässä keppien aloituksesta. Siriukselle näytin yhden kerran nenästä vetämällä, mistä välistä sen kuului kepit aloittaa, jonka jälkeen ongelmaa ei ollutkaan.

Treenirata 28.01.2015
Viime viikolla pääsimme kokeilemaan yhtä Oreniuksen koulutusradoista. Siinä sitten olikin vähän enemmän haastetta, varsinkaan kun Aurinko ei mitenkään meinannut lähteä takaakiertoihin (minunhan ei siis kannata sanoa käskyä takaa ja osoittaa oikeaa hyppyä) ja Sirius sai angstikohtauksen treenien alussa, ollen sitä mieltä, että mamma vihaa häntä eikä hän voi tehdä enää mitään.
Alkutahmeuden jälkeen (ja kun kokosin itseni) ratakin alkoi sujua niin kuin piti. Aurilla kontaktit osuivat kauniisti ja vauhdilla kohdalleen, Sirius vähän himmaili alakontakteilla, mutta teki ne kuitenkin oikein ja sentään ravilla. Lisää treeniä palkka-avustajan kanssa, niin jos sitten päästäisiin taas viime kesän kohtuullisiin kontaktivauhteihin.

Oreniuksen koulutusrata
Syynä kooikkereiden empimiseen ja ahdistukseen on ehkä se, että kotona on vieläkin kireähkö tunnelma African takia, ja oli myös tuona iltana. Lisäksi viime keskiviikkoiltana Africa päätti myös kusaista olohuoneen matolle syystä X, joten ihmekös tuo jos kooikkerit vaistosivat minun olevan hieman kireä. Africa on yli viikon ajan kieltäytynyt syömästä ruokaansa (paitsi nappuloita), mikäli minä olen samassa tilassa tai edes katson siihen päin, kun se syö. Vaikka poistuisinkin huoneesta, Africa ei siltikään suostu syömään, vaan alkaa sen jälkeen kytätä Pasia. Mikäli Pasi poistuu paikalta, Africa ei todellakaan ala syödä vaan seuraa Pasin perässä. R-A-I-V-O-S-T-U-T-T-A-V-A-A. Mutta eipä Africa ole todellakaan ainoa vinttikoira, joka näin tekee. Kahden päivän paaston jälkeen Africa sentään suostui syömään raakaruokaansa (paitsi ei rustoja tai luita).
Lisäksi vielä tämä talvi, kylmyys, kova hanki ja allerginen koira jolla on atooppinen iho, voivat tehdä ihmisen todella ärsyyntyneeksi. Kävimme Pasin kanssa juoksuttamassa koiria metsätiellä Savossa, hanki ei ollut kova, eikä pakkastakaan ollut kuin pari astetta. Africalla oli päällään paita ja mantteli, jotka suojasivat etujalkoja sekä vatsaa. Kuvissa atooppisen African takajalat 30 minuutin ulkoilun jälkeen (verestävistä, halkeilevista tassuista ei tullut otettua kuvia). Voitte arvata, että jalat olivat kosketusarat, vereslihalla ja mustelmilla vielä seuraavanakin päivänä.




Lopuksi sitten kuvia ja tämän päivän tapahtuma: Aurinko kävi fysioterapeutilla hieronnassa ja saamassa laserhoitoa selkäänsä. Jumeja on alaselässä ja lantiolla, mutta ei niin pahoja etteikö niitä kotihoidolla saisi kuntoon. Fyssari painotti lämmittelyn ja jäähdyttelyn tärkeyttä treeneissä, koirien pukemista kylmällä säällä ja B-vitamiinilisän antamista kuuriluontoisesti.
Fyssari oli myös tyytyväinen kuulleessaan, että meillä on BackOnTrack-mantteli, kaura- sekä lämpötyynyjä ja jonkinlainen kotikoirahieroja - eli minä. Onneksi olen käynyt kolmella koiranhierontakurssilla, joten osaan edes joitain hierontaotteita ja tiedän, miltä kireä tai kipeä lihas käden alla tuntuu ja kuinka yleisimpiä lihasjumeja voi laukaista. Näillä tiedoilla mennään taas eteenpäin.

Pylly & peppu

Aurinko fysioterapiassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti