tiistai 13. tammikuuta 2015

Arkea

Arkirutiinit palasivat takaisin - mistä en pidä oikeastaan ollenkaan. Koirat pääsevät päivittäin lenkille ja olen välillä viihdyttänyt niitä opettamalla uusia temppuja sekä kertaamalla vanhoja. Niille arki on varmaan mukavaa, tasaista ja tuttua. Enkä minun pitäisi ottaa koiristani mallia, eikä vain harmitella sitä, kuinka tylsää, rutinoitunutta ja mielenkiinnotonta elämä voi välillä olla.

Viime viikolla oli tämän vuoden ensimmäiset agilitytreenit uudessa pienryhmässä, ja Sirius pääsi tällä kertaa mukaani. Rata näytti tältä:

Treenirata 07.01.2015

Aluksi rata tuntui vaikealta, toisaalta taas helpolta - ja niissä "helpoissa" kohdissa sitten ohjasin huonommin. Onneksi radan ehti menemään kaksi kertaa kunnolla läpi, joten toisella kierroksella pystyin muuttamaan ohjauskuvioita ja parantamaan suoritusta.
 Sirius yllätti: teki takaakierrot ja välistävedot erinomaisesti, seurasi ohjausta tarkasti ja haki hankalat keppikulmat kuin vettä vain! Vauhtiakin oli ihan hyvin, erityisesti putkissa Sirius kiihdytteli ja haukkui putkeen mennessään. Nähtävästi Sirius nautti ollessaan ainoa treenikoirani ja päätti näyttää, että kyllä 7,5-vuotias kooikkeri vielä jaksaa ja varsinkin osaa :)

 Tempuista sen verran, että parista otin videota ja laitoin ne jo sosiaaliseen mediaan. Aurinko oppi merkin kiertämisen parissa minuutissa, Siriukselle taas peruuttaminen on tuttua juttua, mutta nyt olen liittänyt mukaan käsimerkin ja pidentänyt matkaa pariin metriin. Hienosti menee kummallakin:

Aurinkoisen merkin kiertäminen
Sirius peruuttaa

 Nyt taas odotellaan, että säät lämpenisivät ja lumi sulaisi. Minulle riittää jo talvi, kylmyys, pimeys ja lumi. Onneksi sisällä on sähköpatteri (sekä vuokraan kuuluva sähkö!), ja osaan neuloa tarvittaessa vaatteita niin itselleni kuin koirillekin.
 Koirilla on viihdykkeenä sekä uusien temppujen opettelu että erikoisherkkujen syöminen, josta lopuksi kuvatodiste:

Erinäiset paahdetut possunosat ovat herkullisia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti