tiistai 26. elokuuta 2014

Joskus tulee hiki

 ...minulle useamminkin kuin joskus. Liekö syynä huono kunto vai se, että usein agilityssa saan juosta kahden koiran kanssa - joskus jopa kolmen.

 Viimeviikkoinen treeni piti sisällään jonkinlaista haltuunottoa ja oman suunnan (kropan) linjausta niin, ettei peitä esteen näkyvyyttä koiralle eikä myöskään ohjaa kropallaan koiraa väärälle esteelle. Sinänsä rata ei ollut mitenkään erityisen vaikea, omat linjat täytyi vain miettiä koiralle sopivaksi.
 Hyppylle nro. 3 kokeilin pakkovalssia, niistoa/merkkausta ja jaakotusta/vastakäännöstä (termit on vähän hukassa, mutta idea ehkä selvä?). Pakkovalssi oli molempien kooikereitten kanssa ehdottomasti hitain vaihtoehto, sen sijaan niisto/merkkaus toimi erittäin hyvin - kun vain itse liikuin pois koiran alta, edestä ja linjalta.
 Ennen putkeen nro. 11 menoa piti koira ottaa haltuun tai hidastaa sen vauhtia, mikä Siriuksen kanssa ei ollut ongelma. Sen sijaan blokkasin itse hypyn 15 takaakierron Siriukselta, eli peitin siivekkeen joka Siriuksen olisi pitänyt kiertää, jolloin kiltti kooikkeri tietysti pysähtyy hämmentyneenä että "mitä mun piti kiertää takaa, en mä näe tässä mitään?". Oppia ikä kaikki, eli kroppa riman kohdalle ja koiranpuoleinen käsi sekä jalka ohjaavat takaakiertoon. Tadaah, mallisuoritus Siriukselta! Ohjaaja oli vaan taas tyhmä.

 Aurinko sen sijaan meni hypyltä nro. 10 hienosti takaakiertoon hypylle nro. 2 ja toisella yrityksellä hypyt nro. 2 ja 1. Tässä vaiheessa otin vähän takapakkia ja mietin uudestaan: annoin Aurinkoiselle liian pitkät linjat, se luki minun sijastani rataa, koska annoin sen tehdä niin.
 Ratkaisuksi osoittautui se, että minä linjasin Auria tiiviimmin ja osoitin hyvissä ajoin, mihin päin rata jatkuu. Kun Aurinko oli pituudella, ohjasin sen hypyille 9. ja 10., mutta itse menin putken ja hypyn nro. 3 väliin. Yllättäen Aurinko kääntyi hypyltä nro. 10 sen verran tiiviisti, että haki putken oikein eikä yrittänytkään muille esteille. Minun itseni täytyy muistaa, että Aurinko ei ole niinkuin Sirius ja toisinpäin. Niitä voi ohjata osittain samalla tavalla, mutta vauhdin kasvaessa on tehtävä uusia suunnitelmia.
 Pakko vielä hehkuttaa Aurinkoisen hienot kepit, jotka se haki itsenäisesti vaikka minä jäin hypylle nro. 15 ja teki loppuun asti ilman että minä olin vieressä tukemassa (kiersin siis hypyn nro. 12 takaa).

 Ne olivat hyvät treenit joista jäi erittäin hyvä mieli :)

Rata 19.08.2014
Viikonloppuna hieroin molemmat kooikkerit. Aurilta jumeja löytyi pitkistä selkälihaksista, istuinluiden alueelta sekä lantiolta, kuten aikaisemminkin. Kyljet Aurilla eivät ole enää läheskään niin jumissa kuin aikaisemmin, vaan ne aukeavat kevyellä hieronnalla. Siriuksella oli jumissa molemmat etujalat, erityisesti varpaiden mobilisointi tuntui Siriuksesta hieman epämiellyttävältä - pari niistä naksahtikin jonka jälkeen Sirius lakkasi laittamasta vastaan. Etureisissä ja alaselässä oli kireyttä, joka tuntui aukeavan ihan hyvin vähän pidemmällä käsittelyllä.
 Välillä toivon, että joku hieroisi minuakin edes kerran kuussa (kooikkerit saavat kotihieronnan minulta melkein viikoittain!) mutta näinhän se vain menee, että mieluummin tuhlaan rahani ja aikani koiriini kuin itseeni.

Tänäänkin kävin treenaamassa kaikkien kolmen koiran kanssa agilitya. Siriukselle ja Aurinkoiselle palauttelin mieliin kontakteja ja opettelin itse vapauttamaan ne nopeasti siitä niin, että koirat lähtevät vauhdilla eteenpäin (lelun perään harjoituksissa). Lisäksi tietysti tehtiin ratatreenit, kun kerran meillä on useimmiten valmiiksi rakennettu rata hallissa.
 Africa pääsi myös kontaktitreeneihin, keinu on edelleen kauhistus: ei se ääni, vaan se liike. Kamalaa kerrassaan. Africasta toinen kauhunaihe (kolmas on kepit) on rengas, jonka metalliketjut kilisevät. Kyllä siinä sai houkutella ja rohkaista ja pakottaakin, että sain African menemään maksirenkaasta. Mini-/medirengas menee ilman ongelmia, nähtävästi African on helppo tähdätä siihen koska sen ei juurikaan tarvitse hypätä niin matalaan renkaaseen, juosta läpi vain. Maksirengas olikin sitten toinen tarina.

 Tämän päivän itsenäisistä ratatreeneistä on todisteena Pasin ottamat videot, kiitos jälleen kerran tuolle avopuolisolle. 

Siriuksen treeni 26.08.2014
Aurinkoisen treeni 26.08.2014
African treeni 26.08.2014

Nyt on kotona kasa edes jollain tavalla tyytyväisiä koiria, joista tosin Sirius tunki selkäni taakse  ja laittoi päänsä reidelleni, kun näki minun istuvan sohvalle läppärin kanssa. Aurinko taas tuli tapansa mukaan tuijottamaan minua läppärin ruudun takaa, ja läpsimään tassuillaan heti kun tajusi minun vilkaisevankin sitä. Asianmukainen korvien luimistelu, suun maiskutus ja hännänheilutus tietysti kuuluivat asiaan, etten vain voi olla huomaamatta päivänpaistettani :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti