lauantai 27. toukokuuta 2017

Toukokuu kokonaisuudessaan

Maanantai 01.05.
Hyvää vappua vaan, minä suuntasin Sorayan, Annan ja Haades -veljen kanssa Hankasalmen ryhmänäyttelyyn. Koiria oli paikalla hurjat 4, joista Sorsa oli ainoa narttu. Tuomarina (tuomarinmuutoksen jälkeen) oli minulle uusi tuttavuus, Juha Palosaari. Hän käsitteli koiria nätisti, mutta halusi katsoa tarkkaan hampaat, pään ja etenkin etuosan. Hapsiainen nappasi hienosti vara-sertin, Sorayan tuloksen ollessa JUN ERI1 SA PN1 VSP SERT

Kaunis pää ja ilme. Etuosa saisi olla paremmin kulmautunut,
ja eturinta selvempi. Muuten hyvä rungon malli,
joskin hieman pitkä lanneosastaan. Riittävä takaosa.
Napakat, yhdensuuntaiset liikkeet.
Hyvä asenne! Miellyttävä luonne. 



Maanantai 08.05.
Kaikki kooikkerit pääsivät jäsenkorjaajalle. Kaikissa oli jotain jumeja; Sorayalla takaosa ja reidet, Siriuksella kyljet ja oikea etujalka (ei murtunut siis), ja Aurinkoisella koko selkä. Kaikki koirat lähtivät aukeamaan hyvin, mutta varasin Aurille kuitenkin uuden ajan. Haluan sen olevan ehdottomasti mahdollisimman vetreänä, vaikka se sitten tarkoittaisi 1-2kk välein tapahtuvaa hierontaa/jäsenkorjausta/osteopatiaa.
Fakta nyt vain on se, että jokainen koira jumiutuu vaikkei sen kanssa oikeastaan tehtäisi mitään muuta kuin lenkkeiltäisiin. Sorayalla takaosan jumiutuminen johtuu varmasti osittain agilitysta, mutta myös siitä, että se tekee nollasta sataan kiihdytyksiä, hyppii tasajalkaa ilmaan ja iskee jarrut pohjaan täydestä vauhdista. Siriuksen jumit taas johtuvat pääasiassa murtuneesta etujalasta sekä iästä.

Aurinko taas varoo herkästi selkäänsä, koska sillä on lihasmuistissa kipu joka aktivoituu erityisesti tilanteissa, joissa Aurinko muistaa olleensa todella kipuileva. Aurin kipureaktio on siis myös psyykkinen, ei ainoastaan fyysinen. Röntgenien (marraskuussa 2016 kuvattu) ja koirien lihashuollon ammattilaisten mukaan ei selässä ole mitään rakenteellista tms. vikaa, ainakaan juuri tällä hetkellä, vaan kyse on juurikin kivun muistijäljestä. Aurinko on pehmeä ja melko terävä koira, joka takuuvarmasti ei unohda sitä jäätävää kipua, johon auttoivat aluksi (~7 vrk ajan) vain opioidit kuten Tramal.
Minä todella toivon, ettei Aurinkoisen tarvitsisi enää kärsiä discospondyliitin uusiutumisesta, vaan se saisi elää kivuttoman ja ihanan loppuelämän, joka toivottavasti on vielä useamman vuoden mittainen.

Torstai 25.05.
Pitkästä aikaa uskaltauduin rallytokokisoihin! Vieläpä oman koiraseuran eli LAUKAn kilpailuihin, tutulle kentälle, mutta vieraalle tuomarille (Taru Leskinen). Aurinko kävi edellisen kerran kisaradalla joulukuussa, ja Sirius taas syyskuussa. Yli puoli vuotta taukoa molemmilla. Kyllä se siltä tuntuikin, vaikka olen treeneissä käynytkin melkein viikoittain, sillä radanlukutaito tuntui unohtuneen. Häiriköin tuomaria jatkuvasti rataantutustumisessa, mutta se kannatti.
Sirius korkkasi VOI-luokan saamalla 99/100p ja voittamalla koko luokan! Ainoa virhe tuli spiraalissa, jossa koiran tuli seurata oikealle, ja Sirius ajatui hetkellisesti sivusuunnassa minusta liian kauas. Kauneusvirhe siis, mutta tietääpä mitä harjoitella lisää.

AVO-luokassa Aurinkoisen kanssa sitten jouduin uusimaan kaksi peräkkäistä kylttiä; minä sähläsin istumisen koiralla maahanmenoksi heti viidennellä kyltillä, ja kuudennella kyltillä sitten ajauduin liian lähelle kylttitelinettä, eikä Auri mahtunu tekemään täyskäännöstä. Yhden pisteen (KONTR) menetimme vielä siitä, kun Aurinko päätti kesken spiraalin hypätä innoissaan minua vasten, koska kehuin sitä riemuissani tosi hienosti menneestä tehtävästä.

Treenikaverit olivat nauraneet radan laidalla, että maalikyltin jälkeen Aurilta oli kuulemma meinannut lähteä koko häntä pyllyineen irti ruumista, kun minä olin alkanut vuolaasti kehumaan rouvakoiran mainiota suoritusta. Aurinko on vaan niin vilpittömän iloinen, kun se tajuaa minun olevan siihen tyytyväinen ♥ Aurinko palkittiinkin hienosti 93/100 pisteellä, 3.sijalla ja RTK2 -koulutustunnuksella!

Tähän kaiken väliin mahtui muun muassa äitienpäivä, jolloin kooikkerit pääsivät juoksemaan siskoni Tiinan vinttikoiralauman kanssa, Aurinkoisen BIS2 -sijoitus mätsärissä, Sorayan silmätulehdus, mahtava maastolenkki Varjolassa, Siriuksen turkin ajelu "leijonaleikkaukseen", sekä Haades -veljen yökyläily (joka on parasta aikaa käynnissä).
Näistä tapauksista saatte nauttia vain kuvien muodossa, varsågod:

Sirius, Aurinko, Soraya, Lula, Kiki Pop, Ponyo & Mytty
Sirius väittää, ettei se muka tykkää Haadeksesta...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti