perjantai 9. syyskuuta 2016

Näyttelytähti ja RT-tähdet

Sorayan ensimmäinen näyttely on takanapäin. Ja kuinka hienosti pikku-Sorsa aloittikaan uransa! Lauantaina 4. syyskuuta Joensuun ryhmänäyttelyssä kooikerhondjet arvosteli Jouko Leiviskä, joka piti Sorayasta erittäin paljon ja se näkyi myös arvostelussa.
Juniorityttölle irtosi siis JUN ERI1 SA PN1 VSP SERT

Erittäin kaunis, erinom. rotutyyppiä oleva lupaava narttu, joka tasapainoisesti rakentunut. Erinomainen kaula ja selkälinja, ikäisekseen sopiva runko ja erittäin kaunis pää. Kauniit silmä ja ilme, hyvin kiinnittyneet korvat, lupaavat hapsut. Erinomainen luusto, hyvä leveä reisi. Erinomaiset kulmaukset, hyvät käpälät. Liikkuu erinomaisella askeleella. Kantaa häntänsä hyvin.

Mutta kyllä Soraya olikin kehässä niin kauniisti, erityisesti pöydällä ja liikkeessä. Maassa seisoessa Sorsa istahti aina välillä (kun namia ei tullut sen mielestä tarpeeksi nopealla tahdilla) ja tarjosi tassua. Pitänee ehkä hieman vielä harjoitella sitä paikoillaan pönöttämistä...


Sunnuntaina oli sitten aikuisten kooikkereiden vuoro lähteä kisaamaan rallytokossa. Siriukselle oli tiedossa ensimmäinen kerta avoimessa luokassa, Aurinko taas havitteli koulutustunnusta alokasluokasta.
Tuomarina toimi Hannele Pirttimaa, joka on kyseisenä päivänä melkoisen tiukalla päällä. Vinoista asennoista lähti alokasluokassakin helposti pisteitä, puhumattakaan ylemmistä luokista. Radat itsessään eivät olleet erikoisen vaativia, tilaa kylttien välillä olisi tosin voinut olla hieman enemmän.
Aurinko sai kuin saikin RTK1:n melko surkealla 74 pisteellä. Ihan itse mokasin koiran hienosti alkaneen suorituksen, laitoin Aurin uusimaan yhden kyltin kahdesti, josta Aurinko erittäin ohjaajapehmeänä paineistui ja loppuradasta tulikin sitten tuon 2x -3p lisäksi kahdesti -10p (TVÄ). Opinpa ainakin, että Aurin kanssa on parempi jättää uusiminen sikseen. Se tajuaa jostakin minun elekielestäni tehneensä väärin, jolloin koko koiran olemus lyhistyy - se alkaa hidastella, mielistellä minua, häntä ei heilu eikä Aurinko oikein tee mitään pyydettyä.
Siriuksen kanssa saatiin 2x -1p (kauneusvirheitä) sekä yksi -10p (TVÄ), koska Siriuksella oli liian iloinen pylly! Itse en edes tajunnut tuota virhettä, kehuin Siriusta rivakasta istumisesta, jolloin Titiuu innostui niin, että hypähti innosta ilmaan ja pamahti sitten takaisin istumaan. Tämähän tulkitaan siten, että koira istuu kahdesti (vaikka pitäisi istua vain kerran), joten koko tehtävä on suoritettu väärin. Tuloksena siis 88p ja toinen sija AVO-luokassa! Tuollaisesta kympin virheestä en voi olla kuin iloinen, ainakin koiralla oli hirmuisen hauskaa.

Silti minua v*tutti jälkeenpäin se, kuinka olin paineistanut Aurinkoa ja saanut niukinnaukin tuloksen. Tänä viikonloppuna on taas rallytokokilpailut, joihin olen menossa sekä Aurin että Siriuksen kanssa. Kävin sentään keskiviikkona ohjatuissa rallytokotreeneissä, joissa Aurinko toimi todella hienosti ja se helpotti hieman minun oloani. Pelkään silti sählääväni taas sunnuntaina ja sotkevani Aurin suorituksen, erityisesti kun kyseessä on vielä ensimmäinen startti avoimessa luokassa. Siriuksen kanssa minulla ei jostain syystä ole samanlaisia paineita, ei oikein missään lajissa vaikka jännitänkin suoritustani myös sen kanssa.

Sorayakin pääsi kokeilemaan rallytokoa ensimäistä kertaa ikinä, ja mitäpä sitä turhia aloittamaan muusta, kuin suoraan alokasluokan radalta. Soraya osaa toki istua, mennä maahan ja "seurata", mutta se seuraa yllättävän hyvin käsiliikkeitä sekä vartaloapuja, joten sain sen varsin näppärästi eteeni istumaan, ja jopa perusasentoon oikealta sekä vasemmalta. Toki vielä on paljon tehtävää ennen kuin Sorayan kanssa voi edes ajatella menevänsä RT-kisoihin, mutta alku näytti erittäin lupaavalta.

Meidän laumassa, erityisesti kisatilanteissa, minä olen se heikoin lenkki. Onneksi kohdalle on sattunut noin hienoja koiria. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti