torstai 31. joulukuuta 2015

Yhteensä 4 häntää, 8 korvaa, 16 tassua, 72 varvasta ja miljoonia karvoja

Kotoamme löytyy nykyään neljä koiraa: yksi whippet sekä kolme kooikerhondjea.
Meille saapui Aurinko-emon mukana uusi koira, Soraya. Soraya on persiaa ja tarkoittaa Seulaset -tähtikuviota (tunnetaan myös nimillä Pikku Otava sekä Seitsemän Sisarta), joka näkyy myös meidän tähtitaivaallamme. Pysyimme siis kooikkereille valitussa teemassa eli tähdissä (Sirius, Aurinko, Soraya).
Soraya tuli minulle ja Pasille sijoituskoiraksi, kuten rakkain Aurinkokin aikoinaan.

 

Myös Sorayan veli Haades (Muskettikoiran Öinen Kuunkulkija) muutti Jyväskylään, Hiisi -isän luokse! Eli leikkiseuraa löytyy läheltä. Aurinko leikittää kyllä pentuaan monta kertaa päivässä, ja myös Africa-whippet osallistuu kooikkerinalun viihdytykseen. Sirius sen sijaan haluaa pitää Sorayaan puolen metrin hajuraon. Pentu saa tulla nukkumaan Siriuksen lähelle, jopa Siriukseen kiinni, mutta Sirius ei leiki rääpäleen kanssa, eikä halua sitä omien ruokiensa lähelle.

Mitä Sorayasta osaisi kertoa sen perusteella, millainen se oli pikkuisena pentuna Pirjo-kasvattajan luona ja millainen se on nyt, asuttuaan viikon meidän kanssamme?
Soraya on vilkas pentu; se rakastaa vetoleikkejä, jahtausleikkejä, puremista, jyrsimistä, haukkumista, murisemista, vinkumista ja juoksemista.
Soraya on myös sosiaalinen; se pitää uusista ihmisistä, ei ujostele ja leikkii jokaisen kanssa, joka sitä vain jaksaa leikittää. Myös toiset koirat kelpaavat leluiksi, ja Soraya onkin jo tutustunut emonsa ja sisarustensa lisäksi kymmeneen eri koiraan.
Soraya on ahne; aina se ei jaksa syödä kuppiaan tyhjäksi, mutta kädestä kelpaa kaikki aina kurkusta juustoon ja riisinjyvään asti.
Soraya on reipas; se on pelännyt vain kolmea asiaa tähän mennessä (ruusupuska pimeässä, lattiamoppi, kilisevä joulukuusen koristenauha), mutta mennyt itse katsomaan niin muutaman sekunnin muristuaan. Sen jälkeen Soraya on ottanut pelkäämästään asiasta kiinni (ruusu tosin pisti!) ja yrittänyt kuljettaa sitä häntä pystyssä "saalinsa" omalle pedilleen.
Saa nähdä, millainen Sorayasta kasvaa, mutta nyt se on ainakin aika ihana (vaikkakin välillä karmea riiviö!) tyyppi    

Kaikki pennut eivät ole vielä muuttaneet omiin koteihinsa, mutta viimeinenkin pentu pääsee omien ihmistensä luokse Loppiaisen jälkeen. Tänään jo neljä uutta koiranomistajaa (minä mukaan lukien) on saanut nauttia Aurinkoisen ja Hiisin rakkauden hedelmistä.
Aika kertoo, nähdäänkö pentuja näyttelykehissä ja kisakentillä. Ennen kaikkea toivon pentujen säilyvän terveinä ja ihanina koirina, joiden kanssa voi tehdä mitä ikinä keksikään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti