torstai 10. joulukuuta 2015

Hurjia petoja

Sirius oppi avaamaan kevythäkin vetoketjun. Ei hyvä. Onneksi ei sentään syönyt itseään läpi, mutta pakoon luikahteleva koira ei ole kovin mukava treeneissä.
Meidän kevythäkissämme on sentään vain yksi ovi (sekä aukeava katto), joten se on helppo kääntää seinää päin niin, että vaikka Sirius saisikin häkin auki, se ei mahdu tulemaan ulos. Ähäkutti.

Siriushan on nyt agilitytauolla, mutta rallytokoa olemme treenailleet aina sopivan tilaisuuden tullen. Hienosäätöä riittää, vaikka vielä onkin ainakin kaksi ALO-luokan starttia edessä. Sitten pääsemme hihnasta eroon, hurraa!
Sää ei kyllä todellakaan suosi lenkkeilyn tai ulkona treenaamisen kannalta, lähes joka päivä sataa vettä, tuulee ja on todella kalsea sää! Mutta välillä on edes yksi hieman aurinkoisempi päivä, jolloin ulkoilusta voi nauttia.

 

Sitten tietysti pentukuvasaastetta!
Pennuthan täyttivät siis sunnuntaina 28vrk eli 4 viikkoa. Ne purevat, murisevat, haukkuvat, leikkivät, syövät ja juoksevat. Sekä tietysti kiipeävät syliin, nuolevat naamaa ja ovat aivan ihania.
Otimme ensimmäiset kunnolliset seisotuskuvat viikonloppuna pentuhuoneessa olevan pakastearkun päällä. Osa pennuista seisoi erinomaisesti, osa taas halusi mieluummin istua. Mutta yksi nimeltä mainitsematon kakara oli kaikista hirvein kuvattava! Se murisi, haukkui, läpsi pienillä tassuillaan, halusi leikkiä kädellä ja puri sormia, yritti juosta pakastimen päältä alas tai peruuttaa pakastimen ja seinän väliin. Siitäkin saatiin kuitenkin jotensakin siedettävä seisotuskuva, kun tarpeeksi kauan jaksettiin neuvotella asiasta.
Saa nähdä, jatkaako tämä pentu samanlaista käytöstä ensi viikonloppuna, vai oliko kyseessä vain jokin hetkellinen mielenhäiriö.
Pentujen luonteissa näkee siis jo jonkinlaisia eroja, mutta mitään varmaa ei voi vielä sanoa. Vilkkailta ja sosiaalisilta ne ainakin vaikuttavat, toiset ovat leikkisämpiä kuin toiset, ja osa sitten keksii kaikkea herjuutta (kuten tämä yllä mainittu kuvattava).
Voisin silti ottaa niistä itselleni minkä tahansa

"Eka", uros.
"Nätti", narttu.
"Isotyttö", narttu.
"Tummatyttö", narttu.
"Valko", uros.
"Pikku", uros.
"Kirjava",  uros.
"Sulo", uros.
Anna (isän omistaja), minä ja koko kahdeksikko!
Maailman rakkain Aurinko



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti