torstai 19. marraskuuta 2015

Aurinkoa ei näy, mutta tähti sentään

Alkaa olla Aurinkoa ikävä. Se on ollut kohta 3 viikkoa Pirjon luona, ja vielä on 6 viikkoa edessä. Onneksi pääsen seuraavan kuuden viiikäkon aikana käymään Pirjon luona ainakin pariin otteseen, etten aivan räydy ikävästäni omaan päivänpaisteeseeni.

Pennut ovat kasvaneet erinomaisesti! Kaikki kahdeksan pentua painavat jo yli 400 grammaa per pötkö, Aurinko syö edelleen kaiken mitä vain eteen kannetaan ja maitoa riittää paljon jokaiselle pennulle. Ne ovatkin Pirjo -kasvattajan mukaan pyöreitä ja pehmeitä, tosin öisin tulee herkästi riitaa parhaimmista tisseistä - kukaan pennuista ei halua luovuttaa paikkaansa toiselle ja silloin alkaa ärinä sekä kiljunta.
Kohta pennuilta aukeavat silmät ja ne alkavat kuulla päänsä ulkopuolisia ääniä, tarkoituksena on mennä katsomaan niitä mahdollisimman pian Pasin kanssa.

PS. Pentueessa on vielä vapaana aivan hurmaavia poikia, jotka etsivät omia, aktiivisia kotejaan! Kelpaavat niin koulutuskentille kuin näyttelyihinkin sekä tietenkin lenkki- ja sylikaveriksi.

Aurinko ja Eka


Siriuksen kanssa olemme treenaanneet vähän rallytokoa sekä tehneet pitkästä aikaa agilityssa ratoja. Titiuu oli aivan tulessa päästessään pitkästä aikaa harjoittelemaan pujottelua (?!), ihan kuin se olisi ollut paras asia maailmassa.

Radoista ei ole tullut otettua videota, koska olen treenannut niitä yksin aina oman kisa-agilityryhmäni jälkeen. He siis pääsevät rakentamaan radan ja treenaamaan omilla koirillaan, ja minä jaan sitten tunnin jälkeen harjoittelemaan vielä hetkeksi Siriuksen kanssa. Onneksi minulle on jäänyt purkuapua joka kerta.


Treeni 05.11.2015
Tässä radassa oli ajatuksena harjoitella erilaisia tapoja ohjata ensimmäiset 5 estettä. Ne voi tehdä joko välistävetoina, takaakiertoina tai kauko-ohjauksena.
Mikäli hypyt suorittaa takaakiertoina, koiran saaminen putkeen (nro 5) on haastavaa mikäli ohjaaja on myöhässä tai koiran edessä. Hypylle nro 4 toimi parhaiten niisto-persjättö-yhdistelmä.
Välistävedot toimivat parhaiten mini- ja medikoirille tai hyvin kääntyville makseille. Silloin hypylle nro 4 oli hyvä tehdä vastaanottovalssi tai persjättö hieman koirasta riippuen, että koira saatiin putken oikeaan päähän.
Kauko-ohjauksessa mentiin itse hypyn nro 4 kohdalle, koiran jäädessä odottamaan ensimmäisen hypyn taakse. Ohjaajan kasvot ovat koiraan päin ja ohjaus aloitetaan vasemmalla kädellä, jolla koira työnnetään kakkoshypylle. Jokaisessa välistävedossa käytetään oikeaa (eli koiran puoleista) kättä, kun taas hypylle koira työnnetään vasemmalla kädellä. Putkeen koira lähetetään puolittaisella pakkovalssilla.
Siriuksen kanssa paras menetelmä oli ehdottomasti kauko-ohjaus. Se oli nopein vaihtoehto, ja oikea putkenpää löytyi helposti.

Treeni 12.11.2015
Tämä rata oli melko yksinkertainen. Putkille leijeröinnissä tuli muistaa ohjata koira putkeen nro 4/17 niin, että ohjaava käsi on puomin yläpuolella. Osa ohjaajista yritti ohjata koiraansa putkeen osoittamalla kädellään puomin alta, mutta koiralle se tarkoitti luoksetuloa, eikä suinkaan vaikeahkon putken pään hakemista.
Toinen huomioitava kohta oli suora linja puomille (ratapiirroksessa hyppy nro 3 on liian kaukana puomista). Vaihtoehtoina oli tiukka, ennakoiva valssi tai poispäinkäännös, jolla koira saatiin suoristettua, ennenkuin se kiipesi puomille.
Siriuksesta rata oli todella hauska, pujottelussa ehdin juosta hyvin koiran edelle, eikä ennakoiva valssini hypyllä nro 13 ollut yhtään myöhässä. Leijeröinnissä Sirius meinasi lähteä kepeille asti innoissaan, mutta toisella kierroksella Titiuu malttoi etsiä lähempänä olevan putken.

Treenit jatkuvat edelleen, tällä viikolla tehdään jotain helppoa ja hauskaa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti