tiistai 23. kesäkuuta 2015

Agilityn joukkue-SM

Agilityn joukkue-SM 2015, Oulu. Nyt on sekin koettu. Vaikka ei palkinnoille päästykään (sijoituksena 11./63, aika hyvin!), jäi käteen silti erittäin hyvä fiilis ja uusi kokemus - sekä pahentunut flunssa, ainakin yskimisen osalta ja lauantai-illaksi nousi vielä lämpöä, kun pääsin koirineni takaisin kotiin.
Vaikka minulla ja nähtävästi myös kooikkereilla oli hauskaa Oulussa, en tiedä, haluanko kisata SM-kisoissa yksilöradoilla ikinä. Epäilen sen verran kuitenkin omia taitoja ja ennen kaikkea omia hermojani, en niinkään koiriani, jotka toimivat juuri niin kuin niitä ohjataan. Saa nähdä miten käy, mutta ainakaan en yritä viime tipassa saada ensi keväänä nollia SM:iä varten. Nollat tulevat jos ovat tullakseen ja vasta niiden epätodennäköisen saamisen jälkeen mietin osallistumista uudestaan.

En kuitenkaan voi olla kuin ylpeä Siriuksen ja Aurin suorituksista, molemmat tekivät joukkueradalla aliaikanollat (♥) huolimatta siitä, että minä en jaksanut juosta ja yskin yskimästä päästyäni ratojen jälkeen, vaikka otin antibioottia, allergialääkettä, avaavaa astmalääkettä ja kipulääkettä. Onneksi ohjaaja saa käyttää vaikka mitä lääkkeitä ilman, että ne ovat dopingia.

Täytyy kyllä sanoa, että en olisi uskonut saavani nollatulosta molempien koirien kanssa, vaikka lähdinkin edes yhtä tulosta tekemään. Ajattelin Siriuksen olevan liian hidas ja Aurinkoisen hyllyttävän putkeen. Siriuksen kanssa tosin unohdin radan kesken kaiken, onneksi koira on kiltti ohjattava. Aurin kanssa varmistelin taas keppejä ja kontakteja vähän liikaa, missä kului aikaa. Nyt en sentään niin pahasti häirinnyt Aurinkoista kepeillä kuin viime kisoissa, mutta voisin silti ottaa reilusti lisää etu- ja välimatkaa ja antaa koiran keskittyä tekemiseen rauhassa.
Joukkuekaveri Tiina N. kuvasi ystävällisesti meidän ratamme, mukavaa saada konkreettisia muistoja itselleen talteen siitä päivästä:

Siriuksen joukkuerata

Aurinkoisen joukkuerata (HUOM. Video loppuu kesken, koska kuvaajalta loppui akku!)

PoKSin medijoukkue (c) Erja Härkönen

Oulun kisojen jälkeen kävin tekemässä kooikkereiden kanssa Taitavien Tassujen hallilla palauttavan treenin ennen omia koulutuksiani. Harjoittelin koohottimien kanssa erikseen keppikulmia ja keppien itsenäistä suorittamista niin, että palkka odottaa lopussa. Sirius kesti sen erinomaisesti, Aurinko ei, mutta sain sentään akallekin pari onnistunutta toistoa kuolleella palkalla, jee! Lopuksi tehtiin pari erilaista, lyhyttä vauhtirataa.

Vauhtitreeni x2 18.06.2015
Hypyt olivat 20cm joten kooikkerit pääsivät niistä yli helposti pelkällä laukkahypyllä - olisin käyttänyt ponnareita mikäli hallilla sellaisia olisi. Mitään ihmeellisiä ohjauksia rataharjoituksessa ei ollut, pari haltuunottoa takaakiertoon saamikseksi, eikä muuta. Aurinko irtoaa todella kauniisti putkiin ja kaukaa, jolloin minulla jää aikaa juosta edelle. Siriuksen kanssa ei sellaista kiirettä tulekaan, sillä se on Auria hitaampi ja irtoaa putkiin melkein yhtä kaukaa. Murisee vain mennessään, en tiedä että komentaako Titiuu minua vaiko purkaa patoutumiaan?
Varsinkin Aurinkoisesta tällainen helppo vauhtitreeni oli ihan superhauskaa, se kiljui juostessaan enkä mitenkään ollut ehtiä ohjaamaan takaakiertoihin, puhumattakaan edellä pysymisestä. Kiitokseksi riemukkaasta treenistä Aurinko halkaisi huuleni jälleen kerran iskemällä siihen päällään. Hetken ajan näin kirjaimellisesti tähtiä ja huuli turposikin kauniisti juhannusjuhlia varten - Aurinko ei tainnut edes huomata, että löi päänsä leukaani, jatkoi vain lelun kanssa ärisemistä.


Lisäksi olen alkanut harjoittelemaan flyballia molempien kooikkereiden kanssa. Treenaus on vasta aivan alussa, tällä hetkellä naksuttelen siitä, että koirat koskevat tassullaan flyball-koneeseen ja heitän pallon palkkioksi. Meillä on takana vasta 2x5min harjoituskertaa per koira, koska pääsen treenaamaan flyballia vain kerran viikossa.  Ehkä pitäisi hankkia flyball-kone kotiinkin, että olohuoneen matot olisivat varmasti rutussa ja laminaattilattia saisi tuta kooikkereiden revitellessä sisälläkin!

Tällä viikolla jatketaan niin agilityn kuin flyballinkin parissa, mahdollisesti myös tehdään rallytokoa mikäli aikaa (ja kylttejä) löytyy.
Omia kylttejä en ole vieläkään saanut aikaiseksi tehdä, vaikka vanhemmillani on laminointikone, jossa kylttipapereista saisi huomattavasti kestävämpiä. Vaneriakin olisi, kun vain jaksaisi askarrella niistä kylttitelineet. Ja tunnen vielä (toivottavasti kohta) valmistuvan rallytokotuomarin, joten häneltä saan ainakin hyvät ohjeet liikkeiden oikeaan suorittamispaikkaan ja -tapaan. Jos sitä sitten uskaltautuisi kisoihin jopa tämän vuoden puolella, mikäli vain saadaan kisapaikat molemmille.

Lopuksi pari tunnelmakuvaa agin SM-joukkuesuorituksista. On nuo kooikkerit vaan niin

Agility-Ritsa! (c) Laura Pitkänen

(c) Laura Pitkänen

Molemmilla taitaa olla kivaa, kun hymyillään. (c) Elina Keto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti