maanantai 21. heinäkuuta 2014

Löhöloma

 Viimeiset kaksi viikkoa olen vain maannut kotona - ja lenkkeillyt koirien kanssa, neulonut, lukenut, ottanut aurinkoa, uinut ja käynyt liian monta kertaa kaupungilla ja syönyt ihan liian vähän jäätelöä.
 Nyt söin liian paljon mansikoita, ehkä pärjään taas pari viikkoa ilman. Aurinko tosin avusti niin ahomansikoiden kuin metsämansikoidenkin syömisessä, jopa suoraan puskasta. Sirius söi mieluummin heinää, nam.

 Siskoni Tiinan Kiki Pop -whippet oli meillä muutaman päivän hoidossa. Riemua riitti sisällä ja ulkona, vaikka syöminen ei ollutkaan Kikistä yhtään hauskaa - silti virtaa riitti. Joka päivä käytiin lenkillä, parina päivänä uimassa ja sisälläkin piti painia African kanssa tai vetää kilpaa lelua Siriuksen tai Aurinkoisen kanssa. Kumpi tahansa sattuikaan osumaan kohdalle kun Kiki Pop hakkasi lelulla joko itseään, lattiaa tai liian lähelle tulevaa koiraa.
 Africasta oli parasta olla bestiksen kanssa, tosin yöllä tuli sen verran kuuma että läheisyydestä oli whippetinkin annettava luovutusvoitto toisinaan, ja suostuttava nukkumaan yksin. Silloin tosin Aurinko meni heti paikkaamaan paikkansa luovuttanutta whippettiä. Sirius nukkui ylhäässä yksinäisyydessään nojatuolissa.

 Kooikkerit ovat siis olleet lomalla kaikista koiraharrastuksista pari viikkoa, kunnes nyt loppuu loma ja alkaa taas treenaus.
Ensimmäinen koitos oli Ristiinan KR-näyttelyssä lauantaina.. Aurinko pääsi näyttelyihin sekä valio- että kasvattajaluokkaan, ja Sirius oli mukana turistina. Näyttelypaikalla treenasin vähän tokoa molempien koirien kanssa; Sirius toimi hienosti kuten aina, mutta Aurinko oli vähän löysän oloinen. Osasyynä kenties helle ja kirkkaalta taivaalta paahtava aurinko, koska Aurinko olisi halunnut kehässäkin heittäytyä vain pitkäkseen nurmikentälle ja esitellä sammakkoasentoa tuomarille.
 Juoksutin Aurinkoa reilusti ennen kehän alkua, että sain sen lihakset lämpenemään ja liikeradat paremmiksi. Tein sen vain puoli tuntia liian aikaisin, koska kooikkereita edeltävässä rodussa menikin arvioitua pidempään, joten Auri -parka sai sitten juosta uudet lämmittelykierrokset ennen omaa vuoroaan. Tässä välissä päätin ottaa vähän tokoliikkeitä Aurinkoisen kanssa, mikä ei ollut kovin hyvä ajatus näin jälkikäteen - jos on kamalan kuuma ja valmiiksi jo väsynyt, niin ei siinä jaksa pieni kooikkeri aivojaan enää käyttää.
 Kehässä Aurinko kuitenkin käyttäytyi kauniisti, erityisen tyytyväinen olin Aurin liikkeisiin. Pöydällä tutkiminen sujui ongelmitta. Tuomari Petra Bannach (Saksa) halusi katsoa koirien ilmeet ja päät useampaan kertaan, joten hän päästeli hassuja ääniä ja teeskenteli pitävänsä herkkupalaa kädessään. Ahneena koirana Aurinko tietysti joka välissä kävi tarkistamassa tuomarin kädet, jos sinne olisi tällä kertaa ilmestynyt ihan oikea nami!
 Tuloksena VAL ERI2 SA PN3 ja Muskettikoiran -kennelille kasvattajaluokassa KP. Arvostelu vapaasti suomennettuna:

3 -vuotias ihana narttu. Erittäin hyvä koko. Upea pää, suloinen ilme. Ihanat korvakorut. Lyhyt lanneosa. Erittäin hieno ylälinja ja hännänkanto. Erittäin hyvä lapojen asento. Erittäin hyvä luusto. Erinomainen liikkuja ponnekkailla askelilla. Hyvä turkki. Haluaisin valkoisen olevan puhtaampi. Erinomaisesti esitetty. Paras narttu -kehässä tuomari kertoi sijoittaneensa Aurin kolmanneksi pilkutuksen takia. Kroppa ja liikkeet Aurilla olivat hänestä erinomaiset ("Super!"), mutta samantasoisten narttujen kesken väri ratkaisi. Itse olen todella tyytyväinen Aurinkoisen esiintymiseen sekä arvosteluun, erittäin osuva kuvaus minun päivänpaisteestani :) Auri oli kehässä koko ajan niin iloinen!
 Kasvattajakehän jälkeen tuomari vielä pysäytti minut ja kehui, kuinka hyvin olen kouluttanut Aurinkoisen ja kuinka ihanaa on katsoa, kun esitän sen niin kauniisti ja iloisesti. Taisin jopa punastua mutta osasin ainakin kiittää sekä englanniksi että saksaksi näistä kauniista sanoista.
Joka kerta se lämmittää mieltä, kun kuulee kehuja omasta onnistumisestaan - että jotakin on osannut tehdä hyvin, ja se näkyy muille niin minun kuin koiranikin kautta.

Loppuun ei enempää kehuja minusta tai koiristani, vaan kuvia sekä yhteenliimattuja videonpätkiä uintireissuilta.
 Linkki YouTubeen: Uimareissulla (eväät unohtui!)


Spaaanielit noutaa.
"Minä sain sen."
Kiki yrittää hukuttaa kilpailijan (African).Mun tytöt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti