torstai 20. joulukuuta 2012

Villiä melskettä

 ...ja sitä on tiedossa koko joulun ajan, luultavasti vielä Uutena Vuotenakin.

 Aurinko aloitti juoksut 9 kuukauden tauon jälkeen (aluksi taisin väittää että 8kk jälkeen, mutta uusi laskutoimitus sanoi 9kk. Jotain sinnepäin kuitenkin.), ja joululoman ajaksi en saa Siriusta tai Aurinkoa mihinkään hoitoon, kun itsekin tahdon viettää joulun lapsuudenkodissani vanhempieni luona.
 Jouluna täällä ovat siis Sirius, Aurinko, Milo sekä italiaanot Lula ja Mytty. Vili sentään jää toiseen mummolaan hoitoon, joten on yksi koira vähemmän. Muutenhan kuuden koiran laumassa ei olisi mitään ongelmaa, mutta Aurin juoksut aiheuttavat ilmiön, jonka takia sekä Sirius että Vili yrittävät vuoroin astua Aurinkoa - ja paremman puutteessa sitten toisiaan.

 Tokoa ollaan sentään vähän saatu treenattua Aurinkoisen juoksuista huolimatta. Siriuksen keskittymiskyky tosin on sitä luokkaa, että pari toistoa riittää. Auri sen sijaan tekee mielellään vanhoja kuin uusiakin juttuja, tällä kertaa harjoitellaan merkille menoa naksuttimen avulla.
 Lisäksi koirakeilaus alkoi kotiharrasteena kiinnostaa, varsinkin kun kuulin luotettavilta tahoilta, että sitä olisi mahdollisuus saada kooikkereiden kesäpäiville leikkimieliseksi kisaksi. Pitäisi vain hankkia keilat jostakin, koirathan toimittavat koirakeilauksessa pallojen virkaa - ja ei, koiria ei heitellä tai vieritetä kaatamaan keiloja (tosin säännöt eivät mielestäni kierimistä kiellä), vaan koiran on tarkoitus tassullaan, kuonollaan tai kropallaan kaataa mahdollisimman monta keilaa (12kpl) mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti. Olisi ainakin viihdettä koti-iltoihin meilläkin :)

 Siriuksen kanssa tehdään edelleen rallytokohommia, varsinaiset tokoliikkeet kaukokäskyjä ja luoksarin pysähtymistä ovat nyt tauolla. Rallytokoon kuitenkin kuuluu niin paljon tokon perusliikkeitä, että niitä tulee harjoiteltua siinäkin.
 Aurinko sen sijaan oppi oikeanoppisen luoksetulon! Halusin opettaa Aurille nimenoman PK-tottiksen luoksetulon, jossa koira ensin istuutuu ohjaajan eteen ja siirtyy siitä erillisellä käskyllä sivulle. Ja nyt pikkuakka osaa sen! Kovin montaa treenikertaa ei siihen loppujen lopuksi tarvinnut, muutaman kerran tehtiin vauhtiluoksetuloja, erikseen eteenistuimista ja siitä vielä erillisenä osana sivullemenoa. Nyt on paketti kasassa ja kirsu kohti uusia tokoliikkeitä :) Tietysti luoksariakin edelleen treenataan, että taito pysyy yllä ja ainahan sitä pitää pyrkiä siinäkin täydellisyyteen...
 Opetin myös huvin vuoksi (ja mahdollisen hakuharratuksen kannalta) Aurinkoisen haukkumaan käskystä, nyt osaa jo haukahtaa kerran, kohta ruvetaan treenailemaan sarjoja.

 Myös Messukeskuksen koiranäyttelyssä tuli pyörittyä molempina päivinä sekä kehässä lainakoirien kanssa että shoppailemassa. Lähinnä koiranherkkuja tuli ostettua, samoin käsintehtyjä näyttelyhihnoja ystäville joululahjoiksi. Lisäksi Lahdessa majoituspaikassa oli ihania brasilianterrierinpentuja hurjat 6 kappaletta, että olivatkin ällöttäviä! Ja olivat ne isotkin brassit ihania, ei tarvinnut yhtään yötä nukkua yksin.

 Seuraavaan päivitykseen jos saisi muutaman uuden kuvankin, tosin se tapahtuu vasta joulun jälkeen kun koirat ovat saaneet joululahjansa ja Tapaninpäivänä olisi vielä match show, jossa voisin käydä useammankin koiran kanssa pyörähtelemässä. Näillä näkymin kehässä olisi narun päässä ainakin 3 eri koiraa, mahdollisesti jopa kuusi. Hullulla on halvat huvit, vai miten se menikään... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti