perjantai 21. syyskuuta 2012

Suunnitelmia

 Nyt olen innostunut lenkkeilemään koirien kanssa ihan tosissani, useampina päivinä viikossa tulee käytyä melkin 10km lenkki, joskus enemmänkin. Haluan molemmille lisää lihasmassaa ja samalla myös hoikistaa niitä, koska molemmat näyttävät hieman pullukoilta. Joku voisi sanoa, että ovat juuri näyttelykunnossa mutta varsinkin Siriuksen kohdalla ylipaino on pahasta murtuneen jalan rasituksen takia.

 Koirin koulutus junnaa edelleen paikoillaan, vähän olen tokoliikkeitä molempien kanssa tehnyt sisällä sekä lenkillä. Sen verran sain jo aikaiseksi, että ostin Siriukselle oma naksuttimen, jossa on mukavan pehmeä naksaus. Tosin Auri tuntuu kuvittelevan että kaikki naksuttimet ovat sen ja jokainen naksahdus on Aurille tarkoitettua - olipa ääni miten erilainen tahansa. Sirius ei sentään juurikaan reagoi Aurin metallinaksuttimeen.

 Siriuksen ja Kukan pentue ei valitettavasti onnistunut, en voi siistein sanoin kuvailla miten paljon ärsyttää! Kukan kasvattaja Pirjo epäili että nartulta ei irtoa munasoluja, koska ei ole tullut kantavaksi muidenkaan urosten kanssa.
 Toisaalta nyt minä voin käyttää Siriusta Aurinkoiselle, jos niin vielä parin vuoden päästä haluan. Aurille on suunnitteilla pentue ensi keväälle/kesälle, riippuen juoksujen ajankohdasta. Uroskin on jo alustavasti valittu Pirjon toimesta (pentuehan tulee Pirjolle), mutta suunnitelmathan voivat aina muuttua.

 Juuri Aurin pentuesuunnitelmien takia minun pitäisi ryhdistäytyä ja hankkia sille jotain muutakin merittejä, kuin pelkästään näyttelytuloksia. Ajatuksissa on ollut tokon ALO1 sekä BH-koe, agilitysta en osaa sanoa mitään suuntaan enkä toiseen, koska treenaamaan pääsemme KENTIES vasta ensi vuoden alusta. Sitä ennen on tyydyttävä yksittäisiin, itsenäisiin treeneihin jotka määräytyvät Varkauden koirankentän varausten sekä sään mukaan.
 Taippareihin ja MH-kuvaukseen menen Aurinkoisen kanssa todennäköisesti vasta pentujen jälkeen, koska taippareihin emme todennäköisesti ehdi ennen kevään juoksuja ja MH-kuvauksen suhteen haluan Aurin olevan myös psyykkisesti aikuinen koira, ei suinkaan mörköilevä teini-idiootti.

 Siriuksen kanssa mennään myös toko- ja agilitylinjalla, jos vaan joskus päästään treenaamaan. Koirien tapaturmien ja erinäisten lääkekuurien takia en ole mennyt tokoryhmiin mukaan, joita Joensuussa kuitenkin pyörii vapaehtoisten voimin ilman maksuja tai muutakaan sitoutumista.
 Nyt kun Siriuksen revennyt korva on parantunut kokonaan (iso rupi siinä on edelleen), voisin vihdoinkin suunnata kooikkereitten kanssa tokoilemaan porukalla.

 Ja arvatenkin molemmat koirat ovat alkaneet pudottaa karvojaan, kun Eckerön näyttelyyn on enää viikko aikaa. Voisivatkohan ne edes nyt pysyä terveinä ja yhtenä palasena ilman reikiä tai ruhjeita?

 Lisäksi Aurinkoisen viralliset terveystulokset ovat nyt KoiraNetissä, kyynärät olivat 0/0 ja lonkat tulivat takaisin B/B:inä. Näihin tuloksiin ei voi olla kuin tyytyväinen :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti