keskiviikko 1. elokuuta 2012

Hei hei heinäkuu

 Kuukausi vaihtui jo elokuuksi, vaikka vastahan kesä alkoi. Onneksi sitä on vielä kuukausi jäljellä, ja toivon tosiaan että elokuussa on auringonpaistetta, hellettä ja vihreää maailmaa vaikka muille jakaa. Alkukesä kun oli mitä oli, eli ei kesää ainakaan.

 Heinäkuussa ehdittiin käydä agilityssa parikin kertaa, toisesta on jopa ratapiirros tulossa skannerin kautta seuraavaan päivitykseen sekä tarkempi selostus agilityn kulusta. Jos ehtisi lisäksi tällä viikolla käymään vielä uudestaankin agilitykentällä, myöskin näyttelytreenit kiinnostaisivat.

 Vähän ollaan tokoiltu koohottimien kanssa, silloin kun sää on ulkona antanut myöten. Sisällä tokoilusta ei kumpikaan koiran oikein perusta, on ahdasta ja lattia on liukas eikä sisällä tehdä mitään muuta kuin syödään ja nukutaan - sekä tietysti painitaan hullunlailla sohvilla ja sängyillä ja pannaan matot rullalle...
 Siriuksen ongelmaksi avoimen luokan liikkeissä on tulleet kaukokäskyt sekä tietysti luoksetulon pysäytys. Kaukokäskyissä istuma-asento jää joko vajaaksi (murtunut jalka jää liian eteen) tai sitten Sirius pomppaa innoissaan istumaan ja samalla myös parikymmentä senttiä eteenpäin. Hienosti. Tässä sitten pohdin, että miten tämä pulma  ratkaistaan. Luoksetulossa pysähtyminen valuu, enkä tiedä kummalla Sirius pysähtyy paremmin - äänellä vaiko käsiliikkeellä. Tähän tarvittaisiin ulkopuolisen silmää sekä apua, jota toivottavasti on tiedossa viimeistään syyskuussa kun palaan takaisin Joensuuhun ja pääsen tokoilemaan porukalla.

 Aurinkoisen kanssa hiotaan perusasentoa sekä jääviä liikkeitä, vaikkei Auri osaa seurata. Hienosti tyttö painuu makuulle käskystä, seisominenkin onnistui erinomaisesti kun tajusin vaihtaa käskyn. Aluksi hoin "seis" -käskyä, joka ei tuntunut tekevän oikein mitään vaikutusta, vaikka sitä oli harjoiteltu pallon avulla. Siinäpä sitten hetken pohdin, kunnes kokeiltiin "odota" -käskyä ja naks! Aurinko pysähtyi seisaalleen. Sen Aurinko on kyllä oppinut puolivahingossa lenkeillä, joissa käsken koirien pysähtymään vapaana juostessaan "odota" -käskyllä. Aurille tämä oli tietysti täysin loogista myös tokossa - minulle ei. Onneksi tajusin sen ajoissa niin ei tarvinnut opettaa toista käskyä pikkuakalle :)
 Luoksetuloa myös hiottiin, tavoitteena on siis saada Aurinko eteeni istumaan. Se lähtee kutsusta täysillä ja hidastaa ajoissa, mutta istuu n. ½ metrin päähän minusta eikä suoraan jalkojeni eteen. Tätä hiotaan ainoastaan palkkaamalla lähempää, ikäänkuin navasta. Treeniä jatketaan, kun luoksetulo alkaa olla mallillaan, niin sitten voisikin vihdoin olla seuraamisen vuoro...

 Mikkelin KV -näyttelyssäkin käytiin Aurinkoisen kanssa pyörähtämässä, Sirius oli mukana turistikoirana koska Mikkelistä matkamme jatkui Lappeenrantaan tätini syntymäpäiväpirskeisiin. Tyhjin käsin ei näyttelystä tarvinnut lähteä, Auri pokkasi mukaansa 3 ruusuketta sekä 3 pystiä. Tuloksena NUO ERI1 SA PN1 VSP SERT CACIB. Minulta oli leuka loksahtaa ensinnäkin ERIn ja SAn jälkeen, sitten paras narttu kehässä ja nurmikossa se oli jo siinä vaiheessa, kun cacib iskettiin kouraan. ROP oli sillä kertaa Callitris Jongleur Hubicka eli Benny Joensuusta, onnea vielä!

 
Aurinkoisen arvostelu kuului näin:

1,5 years. Excellent type. Feminine head. Muzzle bit short. Correct body & topline. Excellent angulations. Good bone. Excellent coat, bit too much tickings on white in body. Excellent movement.
 Enpä voi olla kuin tyytyväinen tulokseen, vaikka Aurinko pistikin pöydällä pöllöilyksi eikä olisi halunnut tuomarin antaa katsoa hampaitaan myös toiselta puolelta. Ja ROP-VSP -kuvauksissa Auria alkoi hulluttaa, joten se päätti alkaa kieriä nurmikossa ja vähän myös tuomarin kenkien päällä...

 Kuvia näyttelystä tulee sitten, kunhan Sanna P. ne minulle lähettää. Nämä kuvat ovat ihan omaa käsialaani vanhempieni pihamaalta.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti