torstai 17. marraskuuta 2011

Tokoilua puolitosissaan


 Maanantaina oltiin taas Niinivaarassa tokoilemassa samalla porukalla kuin aiemminkin.
 Sekä Sirius että Auri toimivat häiriökoirina Bondille, ja minä pääsin toimimaan niin henkilöryhmän pyörivänä ihmisenä kuin tokotuomarinakin Adyalle. Anniina vuorostaan otti Aurille tokon luoksepäästävyyden, miten hienosti voikin pieni kooikkeri istua vieressä ja antaa katsoa hampaat! Tosiaan ensimmäistä kertaa ikinä harjoiteltiin tokoluoksepäästävyyttä, eipä siinä näytä ongelmia olevan :)

 Siriuksen kanssa tehtiin kaikki avoimen luokan liikkeet (tosin pätkissä että Aurinkoinenkin pääsi välillä treenaamaan ja ilman hyppyä, koska sitä ei ole käytettävissä).
 Seuraaminen on vähän liiankin innokasta ja iloista, Sirius murisi aloittaessaan seuraamisen jonka se tekee ainoastaan ollessaan ihan liekeissä jostain jutusta. Nähtävästi seuraaminen on sellainen asia! Käännökset hyviä vasemmalle, oikealle kääntyessä liikaa väljyyttä. Palkkaus lähempänä vartaloa käännöksessä (kädestä) tai lelun heitto oikealle sivulle.
 Jäävät liikkeet oikein mallikkaita, näissä seuraamisen vire ei ehtinyt nousta vielä liian korkeaksi. Hyvin jäi seisomaan ja maahan, eikä taaksekierto aiheuttanut kääntyilyjä. Palkkaus jäävään liikkeeseen.
 Kaukokäskyt olivat hyviä, onhan niitä harjoiteltukin enemmän kuin muita tokojuttuja tähän mennessä! Istumaannousu alkaa olla liiankin nopea, Siriuksen takapuoli nousee maasta muutaman sentin kun sen pitää niin innoissaan ponnistautua istumaan. Rauhallisemmat palkat hetkellisesti siihen. Maahanmenossa ei moitteen sijaa.
 Nouto oli erittäin hyvä, palauttikin laukalla ja ihan hyvällä vauhdilla. Otetta kapulaan pitää vielä muistutella ja palkita vain hyvästä otteesta, välillä meinaa kapula olla vinksin vonksin suussa ja palautusvauhti hidastuu puupalikan hölskyessä hampaissa.
 Luoksetulo aiheutti ohjaajalle harmaita hiuksia. Pysähdys valui pelkällä käsimerkillä, joten sitten kokeiltiin pari kertaa käsimerkin, käskysanan ja pallon kanssa. Tämän jälkeen otin pelkällä suullisella käskyllä 'seis' ja kappas, Sirius pysähtyi metrin sisällä käskystä. Luoksetulon loppu oli myös mielenkiintoista hinkattavaa, Sirius tuli iloisena ja täysille luokse mutta perusasento oli sitten vino ja liian löysä. Muutaman toiston jälkeen perusasento oli suora ja tiivis, jolloin palkkasin ruhtinaallisesti ja lopetin luoksetulorumban siihen siltä erää.>
 Paikallamakuussa ei mitään ihmeitä ollutkaan, Sirius on ja pysyy maassa vaikka maailman tappiin asti. Ainakin treeneissä :D

 Aurin kanssa harjoiteltiin vanhoja juttuja: perusasentoa, maahanmenoa, istumista, liikkeestä seisomista, paikallaoloa ja luoksetuloa.
 Perusasentoa Auri tarjoaa jo usein itse, vielä ei ihan pelkkä sanallinen käsky riitä sivulletuloon. Hyvällä mallilla on kuitenkin tämä liike.
 Maahanmeno ja istuminen onnistuvat oikein hyvin käsimerkin sekä suullisen käskyn avulla, ilman käsimerkkiä Auri tuntuu vielä miettivän että mitä pitikään tehdä. Pikkuakka kaipaa selvästi lisää vahvistusta sanan ja teon välille, naksutin siis kuntoon että pääsee heti palkkaamaan koiraa oikeasta liikkeestä.
 Paikallaolo tuotti ongelmia, Auri olisi kaikista mieluiten vaan treenannut sivullaoloa sekä seuraamista, ja lähti perääni muutaman kerran paikallamakuusta/-istumisesta. Lopulta nämäkin liikkeet saatiin sujumaan, etäisyyttä max. 10m ja aikaa 10-60sekuntia.
 Luoksetulo on vielä melko alkutekijöissään, mikään oikea tokoliike se ei meillä tule olemaan vielä hetkeen. Välimatkaa on 10-25m, Auri odottaa istuen käskyä ja tulee eteen (ei suoraan sivulle kuten Sirius). Vielä en ole opettanut Aurille eteenistumista, nyt vaan haetaan vauhdikasta luoksetuloa ja oikeaa paikkaa, mihin sitten myöhemmin Aurin tulee pystähtyä ja istua. Palkka tulee leluna jalkojen väliin, toisinaan otetaan myös vauhtiluoksetuloja (eri käskysanalla) jolloin lelu lentää minun taakseni.
 Luoksepäästävyys mukaan lukien ihan hyvin treenit Aurinkoisenkin kanssa, pikkuakka korvaa puuttuvan älyn ikuisella iloisuudellaan treeneissä :D

 Vähän ehti ensiluntakin sataa Joensuussa ja sain jopa otettua muutaman kuvan kooikkereistani takapihalla säntäilemässä. Melkein pysyi kamera perässä ja valostuskin oli lähellä osua kohdalleen...
Ilmeellä taas

Lehti (Aurin suussa) on jahtaamisen arvoinen























Löllöhuuli-Auri

Lelun possessoima Sirius

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti