keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Kuukauden kuulumiset & AgiRotu

Miten voikin aika mennä näin nopeasti? En kirjoittanut mitään blogiin koko kesäkuun aikana, vaikka sentään jotain silloinkin tehtiin ja treenailtiin. Täytynee nyt pitää lyhyt ja ytimekäs päivitys, jotta voi jatkaa sitten normaaliin tapaan blogin pitämistä ajan tasalla.

 Kesäkuun alussa järjestettiin Varkaudessa match show, jonne päätin viedä kaikki 3 koiraani - itskuja lukuunottamatta. Tuloksiksi tulivat: Sirius PIEN.AIK. SIN2, Aurinko PIEN.AIK. PUN2 (olivat vastakkain vaikka sanoin järkkäreille että älkää laittako...) ja Milo VET PUN1 BIS4! Milon (kohta 10v.) liikkeitä sekä hienoa (köh!) trimmausta kehuttiin maasta taivaisiin, jonka takia myös sijoitus oli noin hyvä.
  Lisäksi juoksukisassa Auri ylsi 2.sijalle, nakkiformulassa Sirius voitti koko lössin ja Aurinko tuli taas hienosti toiseksi :) Palkintoina ruusukkeita, pokaaleja, koiranherkkuja sekä 18kg koiranruokaa. Miun kaunis, hyvinkäyttäytyvä kolmikkoni.

 Sekä touko- että kesäkuussa on treenattu agilitya molempien kooikkereitten kanssa. Sirius on päässyt harjoittelemaan myös kotipihalla erilaisia keppikulmia, kun sain käsiini vanhoja paimenaidantolppia joista tein vanhempieni nurmikolle omat kepit.
 Aloin opettaa myöskin Aurille keppejä, mutta se homma tyssäsi heti alkuunsa. Aurinkoiselle tuli nimittäin melkoisen paha valeraskaus, joka muutti koko akan ihan oudoksi. Se oli stressaantunut, ahdistunut, sillä ei ollut minkäänlaista motivaatiota eikä vauhtia. Se teki pesiä kaikkialle mihin pystyi, yritti hoitaa vinkulelua (jotka poistin siltä heti) ja itkeskeli tyhjästä. Sen nisät turposivat täyteen maitoa, se yritti syödä kaiken syötäväksi kelpaavan ja oli äreä kaikille muille koirille. Agilitysta ei yllättäen tullut yhtään mitään, Aurinko ei juossut eikä tehnyt mitään, se vain pakeni, luimisteli ja ahdistui kaikesta.
 Minä katselin sitä sitten tyhmänä pari viikkoa, ennenkuin päätin ostaa Aurille Galastopia. Se helpotti fyysisiä oireita nopeasti, ja nyt on vähän kooikkerin mielikin kohonnut. Oma itsensä se ei tosin ole ihan vieläkään.

 Tästä päätellen voi arvata kuinka Kuopion AgiRodussa kävi. Aurinko teki täydellistä rataa ensimmäiset 11 estettä, sitten sen vauhti hidastui (näki äitini) ja 15. esteellä Auri karkasi radalta äitini sekä Siriuksen luokse! Voi että hävetti, mutta en osannut olla valeraskaalle nartulle vihainen kuin pari sekuntia. Loppurata menikin sitten ihan penkin alle, Aurinko ei enää halunnut juosta eikä tehdä oikein mitään muutakaan, viimeisen hypyn sain sen sentään menemään että seuraava joukkuelainen pääsi liitämään radalle.
 BabyKooikers (Gimma, Aurinko, Adya ja Pimu) sijoittui ALO-joukkueissa sijalle 8., mutta sentään meillä oli loppujen lopuksi hauskaa :)
 Meillä on vielä paljon harjoiteltavaa agilityssa, mutta sen ainakin opin nyt kantapään kautta että otan tuolle pikkuakalle Galastopin samantien, kun se alkaa näyttää valeraskauden ensimmäisiä oireita!

 Sirius osasikin sitten homman hienommin. Radan alussa mietin, miksi koira on tahmea ja liikkuu hitaasti -  syy selvisi kepeillä. Sirius kakkasi radalle! Siinä sitten posket punaisina tuijotin kooikkeriani, häpesin ja manasin itseäni, keräsin kakan ja jatkoin paskapussi kädessä radan loppuun. Muutoin se olikin sitten nollarata, kuten myös kaikille muillä Kiitävien Koohottimien joukkuekoirilla. Lopullinen sijoitus oli hienosti 9.! Siriuksen mukana joukkueessa olivat Ella, Zelda ja Taika.

 Tässä välissä ehdittiin myös juhlia syntymäpäiviä: Taitava Titiuu, rakas Remppajalka, naurava Nakki, ihana Imppanenä, rutistettava Röhköpossu eli Sirius täytti 20. kesäkuuta 5 vuotta! En olisi voinut ylioppilaslahjaksi mitään parempaa saada kuin rakkaan Siriukseni <3 Sitä juhlistettiin herkkukakulla sekä hieronnalla.

 Ja juhannus meni Joensuussa 10 koiran (2 kooikkeria, 3 itskua & 5 brassia) keskellä, joista toivottavasti tulossa kuvia myöhemmin.

 Tehdyistä agilityradoista en laita tänne nyt ratapiirroksia, koska en enää edes löydä kaikkia ja osa on käsinpiirrettynä vihkossa. Jatkossa yritän olla ahkerampi ja päivittää blogia säännöllisesti. Jos sanani syön, niin mörökölli minut vieköön!

(c) Kaisa Jalava
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti