lauantai 14. heinäkuuta 2012

Kuvia kuluneilta viikoilta ja vähän muutakin

Alkuun tiedote että kennelin kotisivut ovat kaatuneet, eikä palvelun toimivuudesta ole takeita! Odottelen siis pari viikkoa, jonka jälkeen teen uudet kotisivut jos vanhoja ei saada kuntoon.

 Siriuksen kanssa käytiin Varkauden agilitykisoissa 7. heinäkuuta. Ihmeempiä tuloksia ei tullut, vaikka hauskaa olikin molemmilla. Radat olivat vaativia, A- ja B -radoilta nollia tuli reilusti alle 10, mikä on todella vähän koska kaikilla luokilla (mini, medi, maksi) oli sama rata. Osallistujia oli 40-50 koirakkoa.
 Sirius sai A- ja B -radalta vitoset kontakteilta, mutta B -radalla sijoitus oli ensimmäinen! C -rata menikin sitten hyllyksi, Sirius sai ilohepulin ja juoksi täysillä ihan väärälle hypylle :D En voinut kuin nauraa ja kehua hirveästi sen riemukasta juoksemista, tuomariakin nauratti kun kooikkeri teki hepulispurtin kepeille ja suoritti lopun radan ilman virheitä. Näin joskus, tärkeintä oli että meillä oli hauskaa yhdessä, enkä minäkään enää saanut paniikkikohtausta kisaamisesta! Se oli varmasti paras palkinto Siriuksen riemukarkailun lisäksi :)

 Aurinko alkaa olla oma, ärsyttävän aktiivinen itsensä. Se leikkii leluilla itsekseen, kantaa niitä jatkuvasti heitettäväksi tai vedettäväksi ja on oppinut jopa haukkumaan! Muutenhan Aurinko on melko hiljainen koira (mölyapina-Siriukseen verrattuna), sillä on korviavihlova vahti- ja ajohaukku, se vinkuu nähdessään rakkaita ihmisiä ja koiria sekä erinäinen repertuaari murinan ja röhkimisen välimuotoja tilanteeseen kuin tilanteeseen. Mutta nyt on ilmestynyt kumeampi komennushaukku, jota se käyttää kun ei saakaan haluaamansa. Pitäisiköhän kertoa Aurille, että haukkuminen ei auta haluamansa saamiseen - päinvastoin?

 Suurempia suunnitelmia ei seuraavien kisojen tai ylipäätään treenamisen kanssa ole. Siriuksen kanssa aletaan treenata kontakteja parempaa kuntoon, varmaankin 2on-2off -menetelmällä. Samalla harjoitellaan myös irtoamista suorilla sekä vauhdin lisäämistä edes näillä osuuksilla. Siinä sivussa treenaillaan hiljakseen tokon AVO -liikkeitä täydellisemmiksi ja aloitellaan VOI -luokan liikkeitä.
 Aurin kanssa keskitytään hauskan pitämiseen treenamisessa, minulla kai jäi jonkinlainen kauhukuva sen valeraskaudesta sekä ahdistuneesta, hitaasta ja flegmaattisesta kooikkerista. Agility on pääasiallinen treenaamisen kohde, aloitetaan keppien opettelu alusta sekä ruvetaan tutustumaan kontaktien tekemiseen oikein (jälleen 2on-2off!). Tokoa tehdään lähinnä omaksi iloksemme, sekä Aurinkoisen mielen aktivoimiseksi. Tavoitteena on joskus päästä BH -koe läpi ja saada ehkä alokasluokan 1-tulos.

 Lopuksi tuleekin isompi kuvapäivitys: ensin juhannukselta (kuvat Heidi Kykkänen), sitten tältä viikolta kun ystäväni Pasi haki itselleen whippettinartun Tarumetsän -kennelistä. Mikä kullannuppu sieltä lähtikään mukaan, minä sain uuden kummikoiran ja Aurinko uuden leikkikaverin :)

Sirius 5v.!


Kaislikossa vaanii vaara...


Pieni varas Aida ja Jedi perässään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti