tiistai 22. toukokuuta 2012

Kaunistelua ja kiitoa

 Viime viikko aloitettiin maanantaina tokolla, tiistaina oli agilitya, keskiviikkona lepopäivä ja koirien pesu sekä föönaus. Torstaina oli vuorossa Mikkelin ryhmänäyttely sekä 7km harjulenkki päälle päätteeksi, perjantaina taas agilitya kera WaU:n muun porukan ja viikonloppu oltiikin sitten kaikessa rauhassa. Minä kyllä taisin olla väsyneempi kuin kooikkerit, jotka olisivat kauhea mielellään lähteneet lauantaiaamuna heti seitsemältä mukanani Helsinkiin hakemaan Anttia lentokentältä :)

Tokossa Aurinko teki taas parastaan luoksetulossa ja toisien koirien ohituksissa, minun vain pitäisi opettaa sille oikeatkin tokoliikkeet kun kerran ihan arkihommat sujuvat jo niin mallikkaasti. En vain uskalla tehdä sitä, koska pelkään opettavani Aurille jotakin väärin, pilaavani sen motivaation tai pahimmillaan koko koiran.
 Sama juttu agilityn suhteen, en ole uskaltanut aloittaa keppien enkä kontaktien opetusta, koska ajattelen koko ajan opettavani sille väärin. Myöskin uusien ohjaustekniikoiden opetus tuottaa hankaluuksia, vaikka Siriuksen kanssa osaankin ne ihan hyvin. Auri vain on niin paljon Siriusta nopeampi, ettei sen kanssa samat ohjaustekniikat samalla tempolla toimi.

 Siriuksen toko oli taas (liian) iloista, edisti seuraamisessa ja pomppi kaukokäskyissä istumaannoustessaan muutaman sentin joka kerta eteenpäin. Treeniä, treeniä! Ei siihen muu auta, ja täytyy kiinnittää huomiota omaan ohjaukseen, vietin korkeuteen sekä palkkaukseen. Miksi tuntuu siltä, että aina kun oppii koirankoulutuksessa jotakin uutta ja oikeasti hyödyllistä, koirankoulutuksesta tuleekin yhtäkkiä paljon hankalampaa?

 Tiistaina agilityssa oli mukana serkkuni Sami, joka ystävällisesti auttoi minua kantamaan esteitä ja jopa kuvasi meidän suoritukset radalla! Sen verran pitää sanoa, että Aurin kanssa sähläsin videon lopussa, en antanut sille käskyjä tarpeeksi ajoissa, joten miten se olisikaan irronnut eteenpäin? Tätä sitten harjoiteltiin ilman videokuvausta niin, että Sami toimi palkkaajana muurin takana ja minä vain annoin käskyjä Aurinkoiselle. Pieni irtoamistreeni siis :)

 Siinä siis ratapiirros, esteväli oli 6 metriä. Ja sitten linkit videoihin: Siriuksen rata ja Aurinkoisen rata. Hypyt olivat 35cm ja muuri medikorkeudessa.

 Torstaina otettiinkin aamusta suunta kohti Mikkelin ryhmänäyttelyä. Näyttelyyn oli ilmoittaunut 8 (5+3) kooikkeria, tuomarina toimi Jaana Hartus. Mittatikku oli ahkerassa käytössä, ja molemmat koiristani olivat keskikokoa suurempia (?). Tuota en kyllä usko, mutta Hartus sanoikin mittatikun olevan "vähän jotakin sinnepäin". Eli Sirius taitaa edelleen olla sen 40cm ja Auri 38-39cm.
 Toivoin Siriukselle kovasti viimeistä sertiä näyttelystä, että olisin saanut siitä vihdoin Suomen muotovalion ja voinut jättää missikehät sen kanssa sikseen, mutta ei irronut poitsulle sertiä. Toisaalta se olikin vasta toinen virallinen näyttely Titiuulle sen jälkeen, kun poitsu täytti 2 vuotta. Ei siis turhan ahkerasti näytelmissä käydä :D
 Aurille sen sijaan irtosi serti, yllättäen kyllä! On sillä niin vähän karvaa ja hapsuja (hyvälaatuista tosin se vähäinen turkki), että olisin luullut tuomarin huomattaneen niistä, mutta eipä arvostelussa lue yhtäkään sanaa turkin laadusta tai pituudesta.

 Sirius: AVO ERI1 (ei SA:ta)

 Erinomaista tyyppiä oleva, keskikokoa kookkaampi uros, jolla kokoon riittävä luusto. Hyvä täyteläinen runko. Varsin hyvä pää, reilu stoppi. Riittävät korvakorut. Kaula voisi olla aavistuksen pidempi. Hieman pysty olkavarsi, hieman täpliä raajoissa.

 Aurinko: JUN ERI1 SA SERT PN2

 Keskikokoa kookkaampi erinomaista tyyppiä oleva jäntevä, tasapainoisesti rakentunut nuori narttu. Erittäin hyvä pää, selvä stoppi. Hyvä tiivis ylälinja. Hieman lyhyt kaula ja varsin pysty olkavarsi. Joustava tapa liikkua. Hieman täpliä värityksessä.

  Ei hullummin mennyt meidän näyttely, olin supertyytyväinen molempien koirien tuloksiin ja varsinkin käytökseen! Pidin molempia välillä irti kehän ulkopuolella, hieroin Siriuksen kevyesti ennen kehään menoa ja saatiin eräs rodusta kiinnostunutkin ihastumaan rotuun entistä enemmän, kun sekä Sirius että Auri olivat kilpaa menossa syliin rapsutettavaksi :)

 Loppuun kuva Aurista serteineen sekä pari muutakin otosta. Perjantain agilitytreeneistä kirjoittelen myöhemmin, jos vaikka saisin ratapiirroksenkin siihen mennessä aikaiseksi.





1 kommentti: