tiistai 8. toukokuuta 2012

Tehokkaita treenipäiviä

 Sunnuntain aloitin agilitytreeneillä WaUn kentällä Varkaudessa, tällä kertaa sain kantaa ihan itsekseni tarvittavat esteet kentälle joten rata oli sen mukainen. Auri aloitti tapansa mukaan hirveän hihnassa kiskominen ja kummallisen uikutuksen, kun se tajusin meidän menevä agikentälle.

 Treenin tarkoituksena oli irtoaminen suuntaan jos toiseen sekä putken hakeminen myös pimeästä kulmasta. Aurin kanssa treenasin ensin yksittäisenä esteenä sekä okseria että muuria. Okseri menee varsin mallikkaasti, mutta muuri ei mene ainakaan vielä ilman kunnollista ohjausta vaan pikkuakka pujahtaa helposti ohi. Muuri siis otetaan tehotreeniin, jota on onneksi helppo harjoitella myös yksin.
 Esteet olivat 35cm, okseri 25/40cm ja muuri medinä. Tein rataa myös takaperin, mutta silloin täytyy muistaa kääntää okseri toisinpäin. Rata oli melkeinpä suoraa juoksua, linjaus on hyvä muistaa, itse tein myös puolen vaihdon putken jälkeen.
 Sirius sähläsi ensimmäisellä kerralla omiaan, karkasi viimeisiltä hypyiltä okserille eikä kuunnellut ohjausta muurille päin ollenkaan. Lisäksi se karkasi pari kertaa lähdöstä, rämähti okserin päälle siitä hyvästä eikä osannut muka etsiä putken päätä. Ihme porsastelua Siriukselta, kehtasi vielä murmuttaa ja haukkua minulle kun hoputin sitä putkeen.
 Toisella kierroksella otin Siriuksen kunnolla haltuun ennen putkea ja heti 6. hypyn jälkeen, jolloin linjauskin alkoi toimimaan. Kolmas kierros menikin jo puhtaasti ja oli tauon paikka.
 Auri sinkosi pari kertaa okserin jälkeen suoraan hyppyjen ohi putkelle, jolloin otin 2 hyppyä sarjassa molempiin suuntiin. Samalla tuli harjoiteltua irtoamista, olin juuri käynyt ostamassa uuden narupallon Aurinkoiselle ja heti sille löytyi käyttöä :) Muutama toisto sitä, jonka jälkeen otin uudelleen alusta. Auri irtosi Siriusta paremmin niin hypyille ja putkeen, se haki putken pään suoriltaan ilman minkäänlaista kannustusta tai epäröintiä - saman varmuuden kun saisin vielä muillekin esteille :) Lopussa kinkkiseksi osoittatui yllättäen muuri, josta Auri luiskahti pari kertaa ohi kun yritin palkata sen heittämällä lelun muurin taakse. Aurille toimi tiukka veto 6. hypyltä muurille päin ja tarkka ohjaus muurin yli.
 Käänsin okserin toisinpäin ja tein radan myös takaperin molempien koohottimien kanssa. Sirius osasi jo homman, mutta ei keskittynyt okseriin vaan paukautti siitä kerran riman alas. Seuraavalla kerralla menikin jo puhtaasti.
 Auri teki radan takaperin paljon paremmin, lähdössä oleva muuri oli helppo ohjata oikein jonka jälkeen ei tarvinnut kuin huudella käskyjä ja linjata pikkuakka oikein ilman suurempaa ohjausta, Auri juoksi täysillä koko radan ihan itse :D

 Radan siivouksen jälkeen suuntasinkin näyttelytreeneihin, jotka pidettiin Gigantin parkkipaikalla. Sirius pääsi pyörimään kehässä niin isojen kuin pienienkin koirien kanssa, koska haluan opettaa sen kulkemaan kauniisti ilman, että se jaksaa olla niin mahdottoman ylpeä hännästään. Pientä edistystä on jo havaittavissa ;) Pöydällä Siriusta tuntui vähän ahdistavan tutkiminen, veti korvansa luimuun ja nojasi taaksepäin, vaikkei siinä seisominen tuottanut mitään ongelmia. Pitää treenata yksinkin Siriuksen kanssa pöydällä seisomista ja pyytä jokaista kylässä kävijää katsomaan sen hampaat. Tuskin tässä mistään suuremmasta on kyse, ellei sitten näyttelytreenien heiluva pöytä ollut syynä epävarmuuteen.
 Aurinkoisen kanssa ei ollut ongelmia pöydällä olemisessa, tutkimisessa eikä maassa seisomisessa. Liikkeissä sen sijaan on parantamisen varaa, Auri haluaa ehdottomasti katsoa minua silmiin kävellessään ja heiluttaa häntää vimmatusti. Tämäkin asia siis kotitreenaukseen. Onhan se ihanaa, että Auri tahtoo pitää minun kontaktia ja on hirvittävän iloinen, mutta siinä vääristyvät sekä ylälinja että etuliikkeet. Pitäisi kontaktia seisoessaan ja heiluttaisi häntäänsä siinä niin paljon kuin vain ehtii :D

 Tokohommista lisää seuraavassa päivityksessä, tänään on koirille tiedossa luultavasti pienet aksatreenit (yksin taaskin) sekä saunontaa. Siriusta pitää alkaa taas hieromaan säännöllisesti, alaselässä ja takajaloissa näkyy lihasjäykkyyttä, jota BoT-loimi vähän jo helpotti.
 Ja minulle itselleni on tiedossa kokovartalon lihastreeniä 3x/viikko, katsotaan millaiset lihakset minulla on kuukauden päästä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti