torstai 27. elokuuta 2015

Tuplaten tuplat


Viime viikon tiistaina kävin todella lyhyellä varoitus ajalla Jatin hallilla kisaamassa JatPailuissa, eli epävirallisessa joukkuekilpailussa.
Onneksi Kossi -kooikkerin omistaja Kati ilmoitti meidät, joten minun tarvitsi vain saapua paikalle koirieni kanssa ja maksaa ilmoittautuminen. Alunperin oli tarkoitus kisata mölleissä vain Aurinkoisen ja Siriuksen kanssa, mutta Kati ilmoitti mukaan Africankin! Joukkueessamme Rämäryhmässä oli siis yhteensä 7 koiraa, joita minä ohjasin kolmea (4 medi- ja 3 maksikoiraa).
Ratasuoritukset olivat erinomaisia, kaikki kolme koiraani saivat 0-tuloksen ja Aurinkoisella oli joukkueen toiseksi nopein aika! Meidän joukkueemme sijoittuikin ensimmäiseksi, palkinnoksi saatiin herkkuja niin koirille kuin ihmisillekin, sekä lahjakortit Jatin seuraaviin möllikisoihin. Kannatti mennä!

Torstaina hieroin kooikkerit viikonlopun agilitykisoja ajatellen. Ihmettelinkin tiistaina, kun Sirius arpoi hyppäämistä (muistelee varmastikin myös Varkauden kisojen okserionnettomuuta) ja Titiuulla olikin lantiolla melkoinen jumi, samoin toisessa nivusessa. Aurinkoinenkin oli minusta JatPailuissa melko hidas omaksi itsekseen; lihaskireyksiä löytyi kyljistä (tyypillistä Aurille) ja takareisistä sekä pakaralihaksista.
Kummankaan kooikkerin lihaskireyksiä en saanut täysin auki, mutta pahimmat triggerit vaikuttivat lähtevän. Pitää hieroa molempia kerran viikossa niin kauan, kunnes lihasjännitykset laukeavat kunnolla.


Sunnuntaina koitti Laukaan kisapäivä ja 3-luokan startit alkoivat iltapäivällä. Silti meinasin myöhästyä koko kisoista; jännitin niin paljon, että ajoin kisapaikasta harhaan kahteen kertaan (!), jonka jälkeen paniikkikohtaus ei ollut kaukana. Olen käynyt Laukaan Vihtavuoren kentällä pari kertaa ja kaiken järjen mukaan minun olisi pitänyt osata ajaa sinne, mutta hermot pettivät jo ajomatkalla, joten selkeästi ajattelusta ei tullut yhtään mitään.
Ehdin juuri ja juuri kisapaikalle ennen medien rataantutustumista. Ilmoitin koirat paikallaoleviksi, käytin ne pikapissillä, annoin juotavaa ja juoksin rataantutustumiseen. Tällä kertaa en tehnyt sitä virhettä, että olisin katsonut miten muut valitsevat ohjauksena, vaan keskityin ainoastaan rauhoittumiseen ja radan opetteluun.

Sirius starttasi medeissä ensimmäisenä, joten en ehtinyt käyttää sitä tarpeillaan vaan otin koiran suurin piirtein suoraan autosta radalle. Siltä Sirius radalla näyttikin, että hätä on mutta kesken agilityn ei voi käydä kakalla. Lisäksi se arpoi jokaisen hypyn kohdalla, vieläkö sillä on okserionnettomuus mielessä? Vauhti oli aika surkea, mutta mentiin juuri ihanneajan alle!
Aurinkoisen kanssa ajattelin, että se karkaa putken väärään päähän, jättää jonkin hypyn välistä, haukkuu tuomarille (jolla oli lippis sekä aurinkolasit, apua!) tai ahdistuu siitä, kun minä olen niin hermostunut. Luulin väärin. Teimme puhtaan radan melko hyvällä ajalla.


A-agilityradalla tuloksina -0,44 ja 3. sija (Sirius) sekä -6,96 ja 2. sija (Aurinko)!

Vesa Sivonen: 3lk:n A-agilityrata

Lämpömittari näytti hellelukemia ja hiki valui ilman juoksemistakin. Kastelin kooikkereita vähän väliä ja tarjosin niille juotavaa sekä lepopaikan omassa häkissään puiden varjossa.
B-agilityradalle ehdin sitten käyttää koirat kunnolla kävelemässä ja tarpeillaan, mikä näkyi jo vauhdissakin. Toiselta radalta ehdin katsomaan myös minien menoa ja tsekkaamaan radan pahimmat ansakohdat.
Rataantutustumisessa minun oli mietittävä ohjauskuviot kahteen kertaan: Siriukselle sopiviksi ja Aurinkoiselle sopiviksi. Sirius on hitaampi, mutta toisaalta se kääntyy paremmin (minä ehdin ohjaamaan paremmin), se varmempi takaakierroissa ja esteiden merkkauksissa. Aurinko taas on nopeampi, irtoaa putkiin paremmin ja osaa varmemmin kontakti-putkierottelun. Toisin sanoen minulle on 2,5min rataantutustumisaikaa per koira.
B-rata meni ensimmäistä rataa sujuvammin, vaikka Sirius arpoi vieläkin hyppyjä (paitsi viimeistä, jee!) ja tuntui olevan vähän väsynyt kuumasta säästä. Aurinko sen sijaan haukkui kimeästi mennessään putkiin ja takaakiertoihin ja renkaalle. Vieläkin olisin saanut juosta lujempaa Aurin kanssa, se nimittäin ehti tekemään vaikka missä välissä ylimääräisiä pyörähdyksiä, kun en muutamassa kohdassa ehtinyt ohjaamaan heti. Mutta tällä kertaa Aurinko oli kiltti tyttö, eikä tehnyt omia ratkaisujaan - enkä minä ohjannut pahasti väärin.

B-agilityradalta saatiin tuloksiksi -5,30 ja 5.sija (Sirius) sekä -11,31 ja 2.sija (Aurinko)!

Vesa Sivonen: 3lk:n B-agilityrata

Molemmille siis Laukaan agilitykisoista tuplanollat. Eihän näistä tuloksista voi olla kuin ilonen!
Parasta kuitenkin oli huomata, että minä jaksoin vihdoin ja viimein juosta kunnolla. Vaikka olin Aurinkoisen kanssa vähän myöhässä, ehdin kuitenkin korjaaman virheeni ja ohjaamaan oikein. En ollut puolikuollut jokaisen ratasuorituksen jälkeen, vaan jaksoin juosta kunnolla kaikki neljä starttia.
Vaikka veriarvoni eivät vieläkään ole aivan kohdallaan eivätkä todellakaan huippulukemissa, niin olen kuitenkin alkanut tervehtymään. Joka viikko jaksan enemmän ja pystyn lenkkeilemään sekä treenaamaan eri lajeja koirien kanssa melkein normaalisti.
Kunhan kaikki on taas kunnossa, voin aloittaa itsekin vähän rankemman harjoittelun - tavoitteena on pysyä ensi kesänä koiran kuin koiran perässä agilityradalla! Siinä voi olla haastetta enemmän kuin tarpeeksi, koska Africa juoksee sille päälle sattuessaan varmasti 20km/h hyppy-putkisuoralla :D Saa nähdä, minkä vauhdin kooikkereista saan vielä irti, kun aletaan juoksemaan kilpaa radalla.

Mitalistit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti