keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Tauko tekee hyvää

 Viikonloppuna kävin molempien kooikkereitten kanssa kahdella agilityradalla kisaamassa. Siriukselle tuloksena kaksi yliaikanollaa, ja Aurinkoiselle saldoksi HYL sekä yliaikanolla.
 Yliaika. Aurille. Oli se Siriuksellakin vähän ihme, vaikka ihanneaika oli melko tiukka mutta ei mikään mahdoton.
 Molemmat koirat tuntuivat jo lähdössä tahmeilta, erityisesti Aurinko joka jäi arpomaan jo ensimmäisen hypyn taakse, että lähteä matkaan vaiko ei. Eikä se radallakaan juossut kovaa ja iloisesti, teki vain kun pyysin. Siriuskaan ei juossut kunnolla, tuntui kuin se olisi liimautunut kivituhkaan kiinni.
Kyllä harmittaa. Ei se ettei saatu tuloksia, vaan se että koirilla ei ollut radalla hauskaa. Ei kyllä minullakaan ollut. Minua ei jännittänyt yhtään (!), mieli oli jotenkin ankea ja teki mieli jättää koko kisat välistä. Olisi pitänytkin jättää.
 Minä en antanut parastani koirilleni, miksi nekään olisivat antaneet minulle?

 Aurinko lisäksi on aloittanut merkkailun lenkillä 3 viikkoa sitten, se haistelee tarkkaan muiden koirien pissit ja pissaa päälle. Muutenkin Aurin nenä jää kiinni jokaiseen ruohonkorteen ja puunrunkoon. Juoksuja tehdään, juoksuväli Aurinkoisella on ollut 7-8kk eli ihan ajallaan nähtävästi akka juoksee.
 Olisivatko hormonitkin olleet osasyynä tahmeuteen agilityssa? Aurinko on muutenkin ollut herkällä päällä: välillä se on ollut kauhean kärttyinen Africalle, välillä Aurinko on paineistunut minusta todella paljon ja jättänyt treenihommat kesken, lähtenyt pois korvat luimussa.

 Päätin siis laittaa kooikkerit agilitysta kisatauolle. Tällä viikolla myös agilitytreenit saavat jäädä välistä. Tauko tekee useimmiten hyvää, ja kesän tulosten jälkeen voin hyvillä mielin antaa kooikkereille lomaa. Äitini sanoin: "Niinhän ne huippu-urheilijatkin jäävät kisatauolle, pitäähän sitä palautua kunolla että voi taas treenata kunnolla!" Ihana äiti.
 Rallytokoa on tosin nyt tarkoitus harjoitella, tehdä siitä ratoja ja treenata kisanomaisesti. Siitä ei ole tietoa, milloin olen rallytokokisoihin menossa kooikkereitten kanssa, koska täälläpäin ei kisoja juurikaan järjestetä ja toisekseen, kisapaikat täyttyvät todella nopeasti.
 Eli nyt vain keskityn treenaamiseen ja hauskanpitoon, kisoja katsellaan taas sitten kun siltä tuntuu - eli minulla on ennen kaikkea rahaa (opiskelijabudjetti), aikaa (gradu) ja koirilla vauhtia sekä intoa.


 Agilitykisojen jälkeen päätin myös hieroa Siriuksen ja Aurinkoisen - sekä opettaa Pasille, kuinka koiria kotihierotaan. Syynä se, ettei minun tarvitse yksin hieroa kolmea koiraa, varsinkin kun itsekin kaipaisin hierojaa erittäin kipeästi!
 Africa vastasi hyvin Pasin hierontaan - olettaen että Pasi osasi hieroa oikein (tosin harjoittelemallahan sitä oppii). Whippetillä oli kireyttä kropan vasemmalla puolella aina lapaluusta takareisiin asti. Syynä todennäköisesti jälleen oikeanpuoleinen lonkka, joka aiheuttaa välillä kiputiloja sekä jäykkyttä, jolloin Africa ei käytä kroppaansa tasaisesti ja saa vasemman puolen lihaksistonsa kipeytymään. Tästä jatketaan hieronnalla ja lämmöllä. Tarkoitus on kuvauttaa African lonkat ja lannealue seuraavan kerran, kun whippetillä on eläinlääkäriin muutakin asiaa.
 Siriukselta löytyi lihaskireyttä lannerangan alueelta sekä murtuneesta jalasta, joka naksahti ranteesta sekä varpaista kun mobilisoin Siriuksen niveliä. Ranteesta lähtenyt pamahdus vähän säikäytti, kääntelin rannetta eri suuntiin ja tarkkailin samalla Siriusta, että sattuuko siihen. Ei nähtävästi, koska Sirius makasi rauhallisena kyljellään minun väännellessä sen murtunutta jalkaa. Nähtävästi Siriuksella oli vain kunnon nivellukko ranteessa.
 Aurinkoisella suurimmat lihaskireydet löytyivät kylkilihaksista, joita sitten auoinkin pidemmän aikaa. Ei mikään ihme, että Aurinko ei halunnut juosta lujaa tai kääntyä kunnolla, koska kylkilihakset olivat kipeinä eivätkä varmasti juurikaan venyneet juostessa - tai tekivät kipeää venyessään. 

 Pitää aukoa kooikkereilta näitä lihasjumeja vielä uudestaan viikonloppuna kevyesti, onneksi meillä on lämpötyyny sekä kauratyynyjä joilla koirien lihaksia on hyvä lämmitellä. Myös Back on Track -verkkoloimi on meillä jälleen päivittäisessä käytössä.

 Viikonlopuksi olen suunnitellut pidemmän metsälenkin sekä rallytokon treenausta Aurinkoisen ja Siriuksen kanssa. Mikäli sää sallii, on metsälenkillä tarkoitus ottaa koirista syksyisiä kuvia - blogin banneri on kovin kesäinen ja koirien omilla sivulla olevat kuvatkin jo muutaman kuukauden takaisia.

Aurinko treenaa agia 23.09.2014

Sirius treenaa agia 23.09.2014
African keinu & rengas 23.09.2014

 Loppuun videot agilitytreeneistä parin viikon takaa. Seuraavissa treeneissä mennäänkin kooikkereitten kanssa ilman rimoja ja sen jälkeen treenataan pari viikkoa ponnareiden kanssa. Kisakorkeuksia ja kiemuroita ehditään treenaaman vielä useampi vuosi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti