lauantai 24. toukokuuta 2014

Lämpöä

Sää hellii jos ei mitään muuta. Parina päivänä olen ottanut aurinkoa parvekkeella ja koirien on ollut ihan pakko päästä mukaan. Africa poltti jo toisen korvansa sisäpuolelta, vaikka tyrkkäsin sen monta kertaa varjoon sekä takaisin sisälle paahtavasta auringonpaisteesta. Kooikkerit sentään vetäytyvät varjoon nukkumaan, mutta yllättäen vinttikoirasta kuumin paikka on paras paikka.

 Viikko sitten olin koirien kanssa Viinijärven alakoululla esittelemässä erilaisia koiraharrastuslajeja Sari ja poikapehkojen kanssa. Sirius ja Aurinko saivat osakseen kehuja, aplodeja ja rapsutuksia koko viikon tarpeiksi.
 Aurinko pääsi esittämään rallytokotaitojaan ja teki myös muutaman tempun lasten iloksi. Auri teki kaiken suurella riemulla, jokaisen palkan jälkeen Aurinko alkoi haukkua ja hyppiä minua vasten, käskien tekemään lisää!
 Sirius esitteli agilitya helpolla radalla, joka koostui muutamasta hypystä ja parista putkesta. Siriuksella oli hauskaa, treenaamista ajatellen rata oli juuri sopiva vauhdikkaan suorituksen harjoitteluun. Palkkasin Siriuksen ratojen jälkeen vetoleikillä, joka nauratti koululaisia kovasti. Sirius kävi myös esittelemässä minulta voittamaansa "saalista" oppilaille, se ravasi häntä tötteröllä edestakaisin lasten edessä ja heitteli lelua ilmaan.
 Ylpein olin kuitenkin siitä, kuinka molemmat koirat (erityisesti Aurinko) malttoivat keskittyä tekemään vaadittua tehtävää suuresta, äänekkäästä yleisöstä huolimatta aivan vieraassa ympäristössä. Varsinkaan Aurin kanssa tätä ei ole hirveästi harjoiteltu, vaan olemme aina treenanneet tutussa ympäristössä parissa eri paikassa.
 Lisäksi kymmenien lapsien silittelyt ja rapsutukset tekivät kooikkereille todella hyvää, ne eivät turhan usein näe pieniä lapsia. Tuttavillani ei ole juurikaan lapsia, ja valitettavasti kaupungilla tai muissa tapahtumissa vastaantulevat kakarat ovat niin huonosti käyttäytyviä etten tahdo heitä koirieni lähellekään. Minä määrään, kuinka minun koirieni lähellä käyttäydytään jo sekin takia, että niin todennäköisesti vältytään ikäviltä seuraksilta. Koira kuin koira saattaa puraista, mikäli sen omia rajoja ei kunnioiteta.

 Siriuksen kanssa kävin myös tekemässä agilitya tällä viikolla vapaavuorolla, tosin hellesään takia tein radan vain kahdesti enkä jäänyt enää sen enempää treenaamaan kontakteja tai keppejä. Sirius kulki hienosti, kontaktit osuivat nappiin ja vauhti oli hyvä.
 Aurinkoisen kanssa tein muutamia rallytokoliikkeitä ja pääsipä Aurinko pujahtamaan putkeenkin ilman lupaa. Rallytokosta Aurinko oli taas innoissaan, se on alkanut muutenkin tarjoamaan ensimmäisenä sivulletuloa kun itse seison ryhdikkäästi ja laitan kädet sivuilleni. Silloin Aurinko tulee perusasentoon ilman että ehdin edes sanoa mitään. Onkohan se nyt hyvä vai huono asia :D
 Ihanaa kun koirat ovat treenaamisesta noin innoissaan ja vaikuttavat olevan motivoituneita toistamaan opittua sekä oppimaan uutta. Vielä hetken ehdin nauttia koirieni seurasta, ennenkuin lähden opiskelumatkalle Norjaan (!!!).

Rata 20.05.2014
 African allergioista sen verran, että nyt se on vaihtanut barf-ruokintaan. Ruoasta 25% on kasviksia, 25% sisäelimiä ja 50% rasvaista lihaa. Kasvisten määrää varmastikin vähennetään, kunhan Africa tottuu paremmin uuteen ruokavalioonsa. Rustoja ja luita Africa on todella huono syömään, se ainoastaan nuolee niitä - ja yllättäen tässä taloudessa lattialla oleva ruoka häviää nopeasti parempiin (lue: kooikkereiden) suihin.
Viikolla kuitenkin sain African syömään possunkyljyksen (maustamaton, kaupassa -50%), jossa ei tosin ole luuta tai rustoa juuri nimeksikään. Alku se raaka kyljyskin on! Sirius ja Aurinko saivat tietysti omat kyljyksensä, vaikka ovatkin kuivaruoalla. Välillä on mukava antaa myös niille erikoisherkkuja :)

 Loppuun tietysti kuvasaastetta, niinkuin yleensäkin.

Aurinko seuraa ja minä selitän rallytokosta.

Sirius agiliitää!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti