maanantai 23. joulukuuta 2013

Vuoden viimeiset agilityt = joululoma + rallytokon kotikurssi

 Viimeiset agilitytreenit on tältä vuodelta tehtiin viikko sitten, enkä voi kuin olla ylpeä koirieni - erityisesti Aurinkoisen - edistymisestä.
 Siriuksen kanssa on lähinnä tehty yhdessä kaikkea hauskaa, kontaktit ovat kyllä parantuneet huomattavasti kesän lopusta. Aurinko taas on oppinut kaikki esteet ja pystyy tekemään periaateessa kokonaisia ratojakin, joka tuli todistettua agilitymöllikisoissa.
 Koskapa emme pääse treenaamaan agilitya näillä näkymin ennen helmikuuta, on hyvä väli aloittaa meidän uusi harrastuksemme - rally-toko! Joitain liikkeitä koirat osaavat jo, erityisesti Siriukselle on paljonkin tuttuja liikkeitä sen tokotaustan takia. Aurinkoisen kanssa taas on paljonkin uutta opeteltavaa jopa alokasluokkaa varten, mutta onneksi rally-tokossa saa ja pitääkin kehua koiraa koko suorituksen ajan. Auri ei palkkaudu tokohommista läheskään samalla tavalla kuin agilitysta itsestään. Välillä tuntuu että Aurinko tekisi agilitya jopa ilman palkkaa, sen verran kuumana se käy esteisiin.
 Sirius taas on selvästi enemmän toko- kuin agilitykoira, siitä on hauskaa tehdä rally-tokojuttuja, koska A) mamma kehuu koko ajan, B) siitä saa palkkaa helpoistakin jutuista ja C) Sirius osaa niin paljon jo valmiiksi.
 Ja ihan näin sivuhuomiona, Africa -whippetkin on tehnyt vähän agilitya: se osaa hypyn, muurin, renkaan, putken ja pituuden. Lisäksi se osaa tulla luokse, seisoa näyttelyasennossa, odottaa, istua, noutaa ja mennä maahan(!) vihdoin. Saa nähdä saanko Pasin innostumaan opettamaan Africalle rally-tokojuttuja samalla, kun tahkoan niitä kahden kooikerhondjen kanssa.

 Vuoden viimeisimmät treenit näyttivät tältä: 


 Oikeastaan aika helppo rata, kun teki oikeat ohjauskuviot. Pakkovalssia tuli tehtyä jonkin verran tällä radalla (jälleen kerran), eikä puomi-putkierottu ollut kummallekaan koiralle vaikeaa, koska minä fiksusti aina plokkasin väärän esteen.
 Siriusta taas ei kiinnostanut aluksi tehdä oikein mitään agilityyn liittyvää, joten tein sen kanssa pari tokoliikettä ja palkkasin nameilla, jonka jälkeen Titiuu meni takaisin häkkiin ja Aurinko pääsi agiliitämään.
 Aurinko huusi ja räyhäsi ja juoksi täysillä (myös kontaktit ja melkein putosi A:lta), mutta parasta oli ehdottomasti itsenäinen keppien aloitus koska en ehtinyt mukaan auttamaan, vaan olin vielä hypyllä 10. kun Auri oli kepeillä. Ja pikkuakka aloitti ne ihan oikein! Muutenkin Aurin kanssa radasta jäi hyvä fiilis, Auri malttoi ottaa kontaktit kunnolla ja keppejä otettiin vielä erillisenä esteenä vähän joka suunnasta ja molemmilta puolilta.
 Sirius innostui Aurin menosta, joten pääsin tekemään senkin kanssa vielä loppuajasta rataa. Siriukselle ei nyt sen ihmeempiä tarvitse miettiä, koska se etenee sen verran hitaasti että minäkin ehdin melko hyvin mukaan. Lisäksi se osaa esteet nimeltä ja suorittaa niitä enemmän itsenäisesti kuin Aurinko, joka tietysti antaa minulle aikaa mennä jo seuraavalle esteelle. Kontakteja naksuttelin myös Siriukselle, joka alkaa komentelemaan heti jos ei palkkaa irtoa toisen "koske" -käskyn jälkeen - olipa sitten 2on-2off -kontakti tai ei. Hauhau!Ehdin myöskin vihdoin ja pitkästä aikaa lähtemään Anniinan ja Adyan kanssa lenkille - peräti kahtena peräkkäisenä päivänä! Toisena päivänä myös Africa pääsi mukaan lenkkeilemään, ja vaikka sää ei meitä suosinutkaan, ei se näyttänyt koiria juurikaan haittaavan.
 Kerran Adya ja Aurinko päättivät toiselleen rähähtää, nähtävästi minusta kun istuin niiden välissä lattialla. Mitään muuta ei tapahtunut kuin paljon ääntä ja ärinää, joka loppui parissa sekunnissa. Tosin sen jälkeen Auri halusi omia Siriuksen, ja pärisi kun Adya rupeasi leikkimään Titiuun kanssa! Onhan se nyt aivan kamalaa ;)
 Ulkona ei ollut minkäänlaisia ongelmia, koirat juoksivat irti ja haistelivat nenät yhdessä metsien tuoksuja. Siriuksesta oli yllättäen maailman parasta päästä kolmen nartun kanssa yhdessä lenkkeilemään, koska kahdella niistä (Adya ja Africa) alkoi juoksut 1 viikon päästä yhteislenkistä, ja Aurinkoisellakin ne on tiedossa 2-3kk sisään, mikäli aikataulu pitää paikkansa.

 Nyt sitten on tiedossa lomaa ja agilitytaukoa. Rally-tokon harjoittelu aloitetaan varmaankin joulunpyhien jälkeen, ja toivottavasti helmikuussa osataan jo sen verran että voidaan tehdä halliin jonkinlainen rally-tokorata. Kisat saavat vielä odottaa, saa nähdä jos kuitenkin ensi kesänä päästäisiin rally-tokokisoihin, mikäli niitä järjestetään siedettävän ajomatkan päässä Joensuusta/Joroisista.

 Lopuksi vielä pari agilityvideota, jotka löytyivät Pasin puhelimesta. Toinen rata on parin viikon takaa (10.12.-13), mutta toisen alkuperäistä kuvauspäivää en muista.


Sirius agiliitää marraskuussa

Aurinko agiliitää marraskuussa

Sirius agilityssä 10.12.2013
Aurinko agilityssä 10.12.2013

Näihin tunnelmiin on hyvä aloittaa joulu ja päättää samalla vuosi 2013. Olkoon ensi vuosi entistä parempi!Rauhallista Joulua & Riemukasta Uutta Vuotta 2014!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti