keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Loskainen lokakuu

 Vettä, kylmää ja märkää. Suomen ihana syksy ja talvi. Tosin koko tämä vuosi on ollut tuollaista, joten ilmankos alkaa kasvamaan koivuhalko otsaan ihan todenteolla.

 Koirien kanssa ollaan tokoiltu kerran pienessä collieryhmässä, ja muutaman kerran itsenäisesti. Siriuksella oikealle käännös seuraamisessa floppaa, se liikkuu liian kauas eikä käänny tarpeeksi terävästi mukana. Namilla olen imuuttanut ja palkannut oikealle kädellä mahdollisimman läheltä vasenta jalkaa, mutta ainakana vielä ei ole Siriuksella palaset päässä menneet kohdalleen. Tosin todennäköisesti syy on minussa ja palkkauksessa.
Luoksetulon pysähdys on hieno, toivottavasti se pysyy samanlaisena enkä vaan riko sitä treenaamalla liikaa. Luoksetulossa loppuasento on toisinaan vähän vajaa, Sirius jää hieman liian kauaksi jalasta mutta korjaa itse jos huomautan asiasta. Tässä pitänee ottaa naksutin käyttöön ja odottaa niin kauan, että Sirius tarjoaa oikeaa asentoa ilman minkäänlaista huomautusta minulta.
 Kaukokäskyissä istumaannousussa on hieman liikaa intoa ja koko istuminen meinaa mennä pomppimiseksi. Näitä treenaillaan nyt ahteri seinää vasten (siis Siriuksen) ja hiotaan tekniikka täydelliseksi ennenkuin taas lähden lisäämään välimatkaa.
 Paikkamakuussa ja noudossa ei ole moittimista, noudon palautus voisi tietysti olla nopeampi, mutta ainahan kaikki voisi olla parempaa ja täydellistä - toisaalta Sirius tekee juuri niin hyvin kuin olen sille opettanut ja motivoinut. AVO -luokan hyppyä en ole päässyt treenaamaan ollenkaan, kun ei minulla sellaista itselläni ole. Jos viikonloppuna Joroisissa pääsisi tällä kertaa hyppyä harjoittelemaan.

 Aurinkoisen kanssa ollaan tehty paikkamakuuta, seuraamisen alkeita, perusasennon hiomista, liikkeestä seisomista sekä maahanmenoa. Ja sitä luoksetuloa. Muut menevät hyvin ottaen huomioon treenikertojen määrän, vielä ei jäävät liikkeet onnistu ilman pientä käsiohjausta ja seuraaminen on imuuttamista, mutta tästä on suunta vain eteenpäin!
 Luoksetulo on vauhditon. Aurinko ravaa, ehkä laukkaa vähän puolihuolimattomasti ja katselee ihan muualle tai lähtee joskus jopa hajun perään. Mitä ihmettä, mikä meni väärin ja missä? Kuitenkin luoksetulo vapaana on 99% varma, käskysana on toki eri: "täällä". Tokon luoksetulossa se on "tule", jonka tarkoituksena olisi saada Aurinko juoksemaan täysillä kohti ja istumaan eteeni.
 Pitänee taas lainata Mujusen Tie tottelevaisuusvalioksi ja yrittää etsiä asiaan ratkaisua. Ottaisin myös mielelläni vastaan neuvoja muiltakin tokoharrastajilta, mutta harvoin heitä missään tapaa tai tuskin ainakaan silloin tulee yhdestä luoksetulosta keskustelua kun on niin paljon muutakin jutunjuurta!

 Tokoilun lisäksi käytiin ESYn järjestämässä match show'ssa Varkaudessa, jossa Sirius ja Aurinko esiintyivät pienissä aikuisissa tuloksilla SIN3 ja PUN2. Lisäksi Milo -vaariveteraani pääsi mukaan kehään pyörimään, tuloksena hienosti isojen aikuisten SIN1 BIS3!
Ja samalla tuli ulkoilutettua ensimmäistä kertaa myös kooikkereitten uudet, käsintehdyt näyttelyhihnat (made by Milla). Niitä tulee luultavasti kuvia viikonloppuna, jos vain löydän jostakin toimivan kameran sekä muistikortin.

 Suunnitteilla ei ole mitään sen suurempaa tälle vuodelle, pari match show'ta ja treeniä tokossa sekä näyttelyssä. Agility jää luultavasti ensi vuodelle kokonaan, mutta minkäs sille mahtaa kun ei ole rahaa eikä resursseja.
 Täytyy agilityn sijasta keskittyä opiskeluun (hah!) ja neulomiseen. Kohta on kaikille perheen koirille villapaidat ja -pipot puhumattakaan ihmisille neulotuista asioista. Johonkin se on luovuutensa ja vimmansa suunnattava, kun koiraharrastus on tällä hetkellä hieman hankalaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti