lauantai 14. toukokuuta 2011

Vähän tokoa ja agilitya

 Viikko sitten lauantaina käytiin treenaamassa agilitya ensimmäistä kertaa 8 kuukauteen! Mukana oli Tiina -sisko italianvinttikoirien Lulan ja Vilin kanssa (Mytty oli hoidossa muualla juoksujen takia). Rataa ei sen kummemmin ollut, neljä hyppyä neliömuodossa ja päässä putki U-muodossa. Lisäesteinä sivummalla olivat keinu, rengas sekä kepit.
 Siriuksen kanssa harjoittelin ohjaskuvioita, tein valsseja, välistävetoja sekä persjättöjä hyppyjen välillä. Harjoiteltiin myös irtoamista putkelle niin, että jäin itse ensimmäisen hypyn tuntumaan kun Sirius jatkoi matkaansa seuraavalle hypylle ja putkeen. Tämä oli helppo juttu, koska Siriukselle putki sekä hypyt ovat vetäviä esteitä. Seuraavaksi aletaan tehdä haastetta ja harjoitella irtoamista myös pussiin, kepeille ja renkaalle. Kontaktiesteet jätetään suosiolla irtoamistreenistä pois, koska kontaktit eivät ole Siriuksen varmin osa-alue agilityssa.
 Keinulla tehtiin sitä tarpeellista kontaktitreeniä, palkkasin Siriuksen keinulle namilla ennenkuin vapautin sen lelulle. Rengas ja kepit olivat peräjälkeen, eli siinä harjoiteltiin lähinnä Siriuksen malttia aloittaa kepit oikein/tehdä ne kunnolla loppuun vaikka itse olin renkaan luona. Hyvin poika teki keppejä, kertaakaan ei mennyt väärään väliin tai jättänyt kesken!
 Myöskin Auri pääsi kokeilemaan ekaa kertaa agilityesteitä, hyppyjä (rimat maassa) sekä suoraa putkea. Hienosti Auri painoi menemään kun keksi jutun juonen ja itse vaan näytin tarpeeksi selkeästi, mistä välistä pitikään mennä. Vauhtia kyllä riitti, Auri taisi juosta täysillä koko ajan, olipa sitten este edessä tai ei... Tästä seuraksena törmäys hypyn siivekkeeseen, kauhea itku ja parku Aurilta, pikainen pennun tarkistus ja rauhoittelut, jonka jälkeen Auri painui lelun kanssa putkeen ja hypylle. Se siitä traumasta :)

Maanantaina oli taas perustokon vuoro: aiheena ohitukset, istuminen sekä maahanmeno. Auri ohitti hienosti, ihan liian hienosti ollakseen 4 kuukautta vanha koiranpentu. Jossain vaiheessa tyttönen varmasti alkaa kiinnostua toisista koirista, haukkuu tai tempoo niiden luokse, mutta nyt täytyy nauttia siitä kauniista käytöksestä. Maahanmenossa Auri tarjosi tassua, lätki namikättä ja ryömi. Kesti hetken, ennekuin neidille muistui mieleen sellainen asia kuin maahanmeno. Istuminen tapahtui ennen kuin minä ehdin mitään sanoakaan, joten me harjoiteltiin seisomista istumisen sijaan, ettei ala näyttelyissäkin istumista heti tarjoamaan.
 Siriuksen kanssa treenattiin idioottirinkiä, seuraamisesta istumisessa täytyi vähän avittaa käsimerkillä, mutta muuten jätkä malttoi hienosti tehdä ja odottaa seuraavaa käskyä. Kaukokäskyissä seisoin noin metrin päässä Siriuksesta, nyt istumaannousukin alkaa näyttää tehokkaalta. Palkkailen Siriusta vuorotellen maahanmenosta ja istumaannoususta, vapautan sen useimmiten istuvasta asennosta että saadaan siihen liikkeeseen vielä vähän lisää eloa.
 Luoksetuloa otettiin alokasluokan malliin ihan sivulletulon takia, Siriuksen vauhti on niin kova että perusasento meinaa jäädä vinoon/liian kauas minusta. Loppuun tarvitaan Siriukselle vähän lisää malttia ja jarrua, itse luoksetulosta vauhtia en tahtoisi yhtään pois kun sitä kerran on saatu.

 Keskiviikkona agilitya tuli treenaamaan Sari pehkojensa Bondin sekä Raisan kanssa. Käyttöön pääsi Kaisa J:n (kiitos!) treeniblogista otettu rata:

 Esteen 7 tilalle tosin vaihdettiin keinu ja 10 tilalle pussi.
Loppuun lisättiin hypyt 9 sekä 1, että saatiin radasta vähän pidempi.
 Auri tutustui uutena esteenä muuriin, josta olin kyllä poistanut hyppyelementin ja jättänyt jäljelle vain paksut tolpat sekä "päällistiilet". Muutama toisto tehtiin eri suuntiin muurilla, Auri ei aristellut tolppia ollenkaan vaan säntäili lelunsa perässä sinne minne vain näytin. Tämän seuraksena päätin kokeilla jopa hurjaa neljän esteen sarjaa: 1-4 ja 4-1. Jestas mikä vauhti voi pienellä kooikkerilla olla! Juoksee varmasti jo nyt yhtä lujaa kuin Sirius, mikäköhän vauhti on täysikasvuisena? Suurempia virheitäkään ei tullut, kun minä maltoin ohjata kunnolla putkeen. Hypyt ja muuri alkavat sujua ilman suurempaa ohjausta, lelun perässä Auri malttaa juosta jo siivekkeiden välistä. Taitava tyttö!
  Siriuksen kanssa rata sujui 4 ensimmäistä estettä, sitten minä jäin jälkeen ja 5. hyppy sujahtikin jo väärältä puolelta. Uudestaan alusta, menin itse putkelle asti ennenkuin kutsuin Siriuksen mukaan ja ehdin juuri muurin toiselle puolelle ottamaan Siriuksen haltuun ja kääntämään vitoselle.
 Seuraava ongelma oli samassa kohtaa eli pätkä 10-12 (pussi, muuri, hyppy). Jäin taas liikaa jälkeen, tällä kertaa Sirius ei hypännyt mihinkään vaan jäi pyörimään paikoilleen muurin jälkeen. Uudella yrityksellä kokeilen haltuunottoa ja vetoa muurin jälkeen, mutta se hidasti Siriusta ihan liikaa. Parhaiten toimi persjättö heti kun Sirius oli ylittänyt 9-hypyn, juoksin hiki valuen putken ja pussin välistä muurin ohi, ja työnsin Siriuksen vastakkaisella kädellä  12-hypylle. Loppurata olikin pelkkää iloittelua, helppoa ja kevyttä menoa ainakin Siriukselle. Otin radan vielä kerran, ja nyt kun osasin itsekin ohjata kunnolla, ei virheitä tullut. Mahtavaa!
 Päälle päätteeksi pääsin vielä ohjaamaan Bondia (maxi1), vauhti ja kaarrokset ovat hieman toista kuin pikkukooikkereiden kanssa! :D

 Huomenna on luvassa ensimmäiset näyttelytreenit Aurin kanssa, maanantaina taas tokoa ja agilitya sitten kun saan sinne jonkun esteavuksi. Pitänee houkutella Antti agilityorjaksi taas kerran ;)

Aurin uusi paras kaveri Raisa

Auri & Raisa

Autossa nukutaan yhdessä <3

Vastapesty ja -laitettu Sirius á la Sari S. Kiitos <3

TÄYSILLÄ!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti