keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Auri 16vk ja tokoilua

 Auri täytti sunnuntaina 16vk ja sai siis viimeiset rokotuksensa. Tällä kertaa käytiin eläinlääkärissä Varkaudessa ja sainpa taas todeta, että Joensuussa on halvemmat hinnat. Sinne siis jatkossa, jos vain mahdollista. Joka tapauksessa Aurille laitettiin nelosrokote sekä raivotautirokotus, eli kaikki vaan kerralla. Eläinlääkäri vielä varoitteli, että pentu voi saada jonkinlaisen reaktion, varsinkin kun on kooikerhondje. Aurie i välittänyt piikeistä tuon taivaallista, eikä myöskän rokotusaineista. Pentu paineli menemään samanlaista vauhtia kuin ennenkin, eli nähtävästi mitään yliherkkyyksiä ei Aurikoisella ole.
 Sen sijaan eläinlääkäri ja eläintenhoitaja olivat jännittäviä (sitten niiltä saikin nameja joka oli kivaa), vaakaa piti säikkyä ensimmäinen minuutti ja hoitopöydällä sitten Auri hoksasi, miten kamala lamppu oli kattoon laitettu. Siinä vaiheessa tosin nekin hirviöt unohtuivat, kun eläinlääkäri antoi Aurille herkkupaloja syötäväksi rokotuksen ajaksi.

 Maanantai-iltana suunnistettiin Aurin kanssa perustokoon Varkauden koirakentälle. Siellä koirat jaettiin kahteen ryhmään, aloitteleviin ja osaaviin. Aluksi Auria jännitti toisten koirien haukkuminen, tyttönen on inhonnut toisten koirien haukkumista niin kauan kuin on minulla ollut. Namit kuitenkin maistuivat (ahne kun on), eikä Auri kauaa jaksanut toisista koirista välittää. Auri meni aloittelevien ryhmään, jossa harjoiteltiin toisten koirien ohitusta, katsekontaktia sekä luoksetuloa. Ohitukset menivät paremmin kuin hyvin, vaikka Auri ei minuun katsekontaktia koko ajan pitänytkään. Tärkeintä oli, etteivät toiset koirat kiinnostaneet tai pelottaneet.
Katsekontaktissa palkkasin Auria nameilla sekä lelulla, tosin lelupalkan jälkeen Auri sai aina hirveät juoksuhepulit ja viiletti korvat putkella ympyrää niin pitkälle kuin hihnaa riitti. Siispä jatkoin katsekontaktista palkkailua makkaranpaloilla, ja jätin lelun loppupalkaksi luoksetuloon, jossa Auri juoksi kuin tuulispää suoraan vetoleluun kiinni :)

 Siriuksen kanssa otin pitkiä seuraamiskuvioita, liikkeestä seisomista ja maahanmenoa sekä kaukokäskyjä. Seuraaminen oli muutoin iloista ja tarkkaa, mutta täyskäännöksissä oli vähän väljyyttä. Jäävät liikkeet sujuivat mallikkaasti, eikä seisomisessakaan ollut moitittavaa vaikka kävelin Siriuksen taakse avoimen luokan tyyliin, ennenkuin palasin sivulle ja palkkasin.
Kaukokäskyissä maahanmenot olivat nopeat ja hyvät, istumaannousu on välillä jäädä vajaaksi - varsinkin murtunut jalka jää melko eteen, eikä Sirius vedä sitä tiivisti alleen. Pitää palkata Siriusta ylempää istumaannousussa, eikä vielä lisätä matkaa metriä kauemmas.
  Loppuun otin Siriuksen kanssa lyhyen paikallamakuun (minä näkösuojassa) sekä paikallaistumisen. Kummassakaan liikkeessä ei levottomuutta tai asennonvaihtelua, eli tästä on hyvä jatkaa vähän vaativampiin harjoituksiin hiljalleen. Palkaksi Sirius sai makkaraa ja oman hihnansa riepoteltavaksi, ennekuin palattiin autoon.

Loppuun pakolliset kuvat (huonot seisotuskuvat, kamera on surkea ja kuvaaja myös) sekä Aurin mitat:

 16vk: 7,2kg - 31,5cm





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti