sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Auri 13vk

Tänään Aurinkoiseni siis täytti 13vk. Siitä on jo yli 5 viikkoa, kun hain Antin kanssa Aurin kotiini. Aika menee hirveän nopeasti, yliopiston luennotkin ovat loppusuoralla. Tenttejä on vielä edessä aina heinäkuuhun saakka, mutta muuten pääsenkin kesäloman viettoon. Kesätöitä ei ainakaan vielä ole tiedossa, vaikka olen niistä monelta paikkakunnalta hakenutkin. En nähtävästi osaa markkinoida itseäni tarpeeksi hyvin, tai en muuten vaan osaa mitään.

 Olen käyttänyt Siriusta enimmäkseen yksin lenkillä, täytyyhän senkin kanssa viettää laatuaikaa ihan kahdestaan ilman ärsyttävää pikkusiskoa. Lisäksi Auri ei vielä jaksa 5-7km lenkkejä, joita Siriuksen kanssa useimmiten käydään kävelemässä, enkä muutenkaan halua rasittaa pennun niveliä liikaa. Tällä viikolla tosin Auri pääsi mukaan kauppareissulle sekä juoksemaan lumiselle pururadalle Siriuksen kanssa.
 Kooikkerit painelivat menemään peräkkäin, etsivät kilvan keppejä ja kiskoivat niitä. Minä yritin valokuvata niiden matalalentoa hieman huonoin tuloksin; kameran akku ei kestä ulkona ja upposin vähän väliä reisiäni myöten sohjoiseen hankeen. Jotain kuitenkin tallentui ulkoiluhetkestä muistikortille.
  Auri pääsi samalla reissulla näkemään myös pari hiihtäjää, joita katseltiin parin metrin päästä ja sitten Auri olisi tahtonut lähteä niiden mukaan, koska ne menivät paljon lujempaa kuin mamma (ja olivat siis myös paljon hauskempia)!

 Uuden pennun kanssa olen alkanut miettimään, mitä kaikkea koiran pitäisi osata. Siriushan osaa erinäisen määrän temppuja sekä varsinaisia tokoliikkeitä laidasta laitaan. Mutta ennenkaikkea se on helppo koira ottaa mukaan kaikkialle. Se ei säiky ääniä, osaa rauhoittua ja käyttäytyy varsin mallikkaasti. Ei hauku eikä vingu. Sirius on siis yhteiskuntakelpoinen koira. Entäpä Auri (13vk vanha pentu)? Mitä sen ikäisen koiran edes tarvitsee välttämättä osata? Tulla luokse.
  Auri osaa:
 - pyytää ulos kakalle
 - olla nätisti kun leikataan kynnet, harjataan, pestään, kuivataan tai puetaan panta/takki
 - ottaa katsekontaktin pyydettäessä
 - istua
 - mennä maahan
 - odottaa
 - seisoa
 - tuoda (asian mikä sillä on suussaan jo valmiiksi)
 - tulla luokse (sisällä ja ulkona, myös vapaana)
 - päästää esineestä irti
 - matkustaa rennosti junassa, bussissa ja autossa
 - kulkea hihnassa
 - odottaa nätisti kaupan edessä
 - olla kaupungilla ja vieraisilla nätisti
 - rauhoittua omalle petilleen myös vieraisilla

 Niin nuoreksi pennuksi Auri on oppinut paljon uusia asioita, vaikka suurinta osaa en ole mitekään erityisesti sille opettanut. Tuostakin listasta jää ehkä jotakin puuttumaan. Joidenkin koiranpennut osaavat agilityesteet ja tokon EVL-liikkeet alle puolivuotiaina. Auri osaa siinä vaiheessa varmasti edelleen samat asiat kuin nytkin, ehkä vaan varmemmin ja ilman käsimerkkiä pelkästä äänikomennosta.
 Voisiko koiranpentujen antaa olla koiranpentuja? Aikaa varsinaiseen kouluttamiseen kyllä riittää koko koiran aikuisikä.

 Ettei menisi blogipäivitys liian vakavaksi, pannaan loppuun kuvia rellestysreissulta ja Aurin uudet poseeraukset - Aurin seisottaja&kuvaaja: minä itse, oli ainakin haastetta :D

 Aurin mitat:
  13vk: 30cm - 5,8kg

Riemuidiootti.

Riemuidiootti II

Aurilla on parempi keppi!

...jonka Sirius ryösti.



1 kommentti:

  1. Vilkkaan pennun seisottaminen + kuvaaminen yksin on kyllä aika mahdoton yhtälö, kokemusta on! Onneksi miulla on kamerassa itselaukaisin, joka helpottaa huomattavasti. Tänään tosin ulkona oman haasteensa kuvaamiseen toi tuulessa lentelevät lehdet, Ady kun olisi paljon mieluummin jahdannut niitä kuin pönöttänyt paikallaan.

    Aurille on kyllä tulossa upeat korvikset :) Paljonkas on neidillä korkeutta, jos olet mitannut?

    VastaaPoista