maanantai 13. elokuuta 2012

Misseilyä ja lemmenleikkejä

 Vähän ollaan jopa koirien kanssa tokoiltu elokuun ensimmäisinä viikkoina, vaikka itse pääsinkin yllättäen kahdeksi viikoksi myyntitöihin. Mikäs sen mukavampaa, kun sai edes jonkin verran rahaa taskunpohjalle.

 Tokossa on vielä tekemistä molempien koirien kanssa, ennenkuin kisoihin kannattaa mennä. Aurinko periaatteessa osaa muutoin alokasluokan liikkeet, paitsi oikeaoppisen seuraamisen koska sitä en ole Aurille vielä opettanut. Liikkeet se kuitenkin osaa suorittaa ihan hyvin, vielä täytyy hioa niitä paremmiksi.
 Siriuksen kanssa hinkataan vähän noudon palautusta nopeammaksi, luoksetulon stoppia terävämmäksi ja kaukoja varmoiksi. Niitä kun treenaisin edes kerran viikossa jokaista liikettä, luulen että syyskuussa Sirius (ja ennenkaikkea minä) olisi valmis korkkaamaan avoimen luokan. Tässä siis pieni välitavoite meille :)

 Lauantaina 13.8. Aurinko kävi Mikkelin ryhmänäyttelyssä esiintymässä, sekä treffaamassa isomummoaan ja isäänsä. Tulokseksi tällä kertaa NUO ERI1 SA PN2 SERT, tuomarina Paula Rekiranta ja arvostelu kuului näin:

 Erittäin hyväntyyppinen nuori narttu, jolla hyvät rungon mittasuhteet. Hieman karkea kallo. Hyvä kuono-osa, valpas ilme. Riittävä kaula. Oikea ylälinja. Oikea-asentoiset hyväluustoiset raajat. Tilava runko. Hyvä turkin laatu, mutta hieman niukka hapsutus. Yhdensuuntainen liikunta.

 Kaulan pituudesta on tainnut pari tuomaria mainita, se voisi olla hieman pidempi mutta sentään se on riittävä, mikä riittää myös minulle. Turha on ruveta koiralta pelkkää kaulaa jalostamaan ;) Mutta onhan se hyvä ottaa huomioon urosvalinnoissa aikanaan.

 Samaisena lauantaina tuli sitten Pirjon (kennel Muskettikoiran) yllättävä kutsu tuoda Sirius mukana näyttelyyn, koska poika pääsi astutushommiin! Pirjon luona odotti häntäänsä viekottelevasti kääntelevä Kukka (Muskettikoiran Unikukka), joten Sirius kävi melko pian tuumasta toimeen. Astutus uusittiin vielä tänään (eli maanantaina), molemmilla kerroilla kooikkerit jäivät kiinni toisiinsa ja toivotaan, että uudet kooikkeri-itiöt pääsivät perille määränpäähänsä!
 Nyt on edessä puuduttavan pitkät 4 viikkoa, jonka jälkeen arvaillaan onko pentuja tulossa. Vasta 9 viikon päästä tiedetään varmaksi, tuleeko pentuja vaiko ei.
 Kovasti peukutan pentujen puolesta, ja jätin Siriukselle määrä-&sukupuolitilauksenkin, katsotaan menikö se perille. Samat jutut supattelin myös Kukan korvaan toisen astutuksen jälkeen :)

 Loppuun kuvia Aurinkoisesta Mikkelin KV-näyttelyssä (kuvat ottanut Sanna Pyykkönen) sekä pari kuvaa kauniista Kukkasesta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti