tiistai 7. helmikuuta 2012

Hankijuoksua ja pikkuisen agilitya

 Karmeat pakkaset loppuivat kuin seinään ihan yhtäkkiä. Toivottavasti pysyvätkin poissa, ja toivottavasti kevät tulee supernopeasti. Asunto sentään lämpeni taloyhtiölle huomauttamisen jälkeen, nyt täälläkin alkaa olla siedettävää.

 Tammikuun loppupuolella käytiin WaU:n porukalla treenaamassa agilitya. Valitettavasti lämmin treenihalli oli varattu meille vain tunniksi ja eihän siinä ajassa 6 koirakkoa ehdi tehdä oikein mitään.
 Siriuksen kanssa tehtiin kaksi Jannen suunnittelemaa hyppytreeniä, joissa hiottiin ohjaajan suuntaumista oikein että koira tajuaa, mikä hyppy on seuraavana tulossa. Hyvin Sirius teki, vaikkakin vauhtia ei taaskaan hirveästi ollut. Kepeillä harjoittelin muutaman kerran lähetyksiä, niissä löytyi sitten jo vauhtiakin.
 Aurinko teki pelkkää suoraa, hypyt olivat minikorkeuksella ja täyteen mittaansa venytetty putki lopussa. Janne palkkasi Auria, että itse pystyin lähettämään akan putkeen ja jäämään reilusta taakse. Tein harjoitusta myös t,oisin päin jättämällä roadkill-haisunäädän (Arskan suosikkilelu ikinä!) hyppyjen taakse maapalkaksi. Helposti irtosi pikkuakka lelulle ja teki esteet vielä välissä :)

 Kovien pakkasten vuoksi en ole koiria kauhean pitkillä lenkeillä käyttänyt, vaan ne saivat tyytyä 3-4km lenkkeihin toppavarustuksella. Hangessa yritin niitä kovasti juoksuttaa että jossakin edes energiaansa purkaisivat - Auria ei tarvinnut edes houkutella hankeen vaan se painuu sinne itsekseen ihan ilman mitään keppejä tai kavereita.
 Siriukselle sitten heittelin keppejä ja välillä menin itsekin kirittämään koiria umpihankeen. Olisikin ollut parempi pysyä siellä hangessa, eikä lähteä tielle liukastelemaan koska liukastumisen seurauksena minulta repesi sivuristiside oikeasta polvesta. Lenkkeily onnistuu polvituen kanssa ja kaikki on hyvin niinkauan, kun jalkaa ei tarvitse sivusuunnassa taivuttaa.

 Siskoni tilaa omalle saksanpaimenkoiralleen Back on Track -verkkoloimea, joten samaan tilaukseen lähtee verkkoloimi myös Siriukselle. Selkä sekä reidet ovat poitsulta taas jumissa, mutta sain hieromalla joitain lukkoja aukeamaan.
 Viikonloppuna olisi taas WaU:n agilitya tiedossa, jos tällä kertaa saisi treenattua vähän enemmänkin kuin pari hyppysarjaa.

Mummolan harrastukset

Pakollinen yhteinen poseeraus

Törmäilykoirat

Liian kova vauhti, kamera hyytyi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti