tiistai 1. marraskuuta 2011

Lokakuun harrastamiset

 Auri käväisi Spanieliliiton erkkarissa, tuloksena JUN EH. Aurinko oli tuomarin mielestä liian vähänturkkinen ja kehittymätön, muuten hieno koira. Kappas vaan kun junioriluokan koira on vielä keskeneräinen ja sen kuuluu kehittyä, mutta se oli tämän tuomarin mielipide yhtenä päivänä.
 Arvostelu on jossakin teillä tietämättömillä, katsotaan jos jostain löytyy.

 Lokakuun puolivälin tienoilla käytiin Anniinan ja Adyan kanssa agiliitämässä. Molemmilta koirilta löytyi intoa ja vauhtia tekemiseen, Sirius jopa roiski kontaktien yli olleessaan niin innoissaan, että piti vähän hidastella poitsun vauhtia :D Keppien aloituksen hakemista treenattiin eri kulmista, myös niin että minä jäin joko taakse tai oli kauempana edellä. Hienosti malttoi Sirius hakea oikean aloituskohdan siitä huolimatta, ja tehdä kepit vielä loppuun asti!
 Aurinkoisen kanssa otettiin helppoja pätkiä, hyppyjä ja putkia lähinnä. Pussia otettiin pari kertaa yksinäisenä esteenä ja sitten liitin sen perään hypyn, että sain vähän lisää vauhtia pussin suorittamiseen. Kyllä siitä vielä agilityritsa tulee, jos vaan minä osaan kouluttaa sen oikein :)

Anniina kuvasi meitä videollekin, ne ovat täällä: Siriuksen rata ja Aurin pätkät. Kiitos paljon Anniinalle kuvauksesta sekä treeniseurasta!

Eilen oltiinkin pitkästä aikaa treenaamassa tokoa Niinivaaran koululla pienellä porukalla, mukana oli Sari pehkojensa Bondin ja Raisan kanssa, sekä Dusty-collie omistajineen.
 Siriuksen kanssa otin avoimen luokan liikkeitä satunnaisessa järjestyksessä, luoksetulon pysäytyksessä on toivomisen varaa. Käsiliikkellä Sirius valuu hirvittävän pitkälle ja suullisella käskyllä pysähtyy paremmin, mutta sivulletulo on sitten auttamattoman hidas.
 Nouto oli OK, vaikka palauttikin ensin ravilla ja sitten hitaalla laukalla. Kaukokäskyt olivat hyvät, ehkä 7-8 arvoiset. Pitää palkata selvästi tiheämmin ja pitää asennoissa pidempään, koska Sirius ennakoi erityisesti istumaannousua. Piilopaikallamakuussa ei ongelmia, otin vain pari lyhyttä paikallamakuuta ollessani piilossa ettei Sirius ainakaan epäonnistu (mistä tuskin on pelkoa, tuo kooikkeri makaa paikoillaan vaikka maailman tappiin :D).
 Seuraamiset olivat iloisia, vähän Sirius edisti välillä innoissaan ja täyskäännöksessä pitää saada käännös tiukemmaksi sekä itsellä että koiralla. Jäävät liikkeet menivät nappiin, seisoessa kääntyy katsomaan vähän liiaksi kun kävelen Siriuksen taakse, mutta jalat eivät liiku. Pitänee käyttää namia etupalkkana, jonka jättää Siriuksen eteen jotta herkku kiinnostaa enemmän kuin minun tuijottamiseni.

 Aurikoisen kanssa otettiin perusasennon harjoittelua, istumista, maahanmenoa, luoksetuloa, paikallamakuuta sekä liikkeestä pysähtymistä.
 Istuminen ja luoksetulo ovat ainoat liikkeet, jotka Auri osaa ilman käsimerkkiä tai kädellä avustamista, mutta siitä voin syyttää vain omaa laiskuuttani. Toisaalta en haluakaan että Auri osaa kaikki tokoliikkeet heti 15kk vanhana, jotta siitä voisi samantien tulla tokovalio. Koiranpennun pitää antaa saada olla koiranpentu, tärkeintä että Aurista on hauskaa tehdä juttuja minun kanssani ja että se tietää voivansa luottaa minuun.
 Istumista ja maahanmeno otettiin yksittäisinä liikkeinä paikoillaan, pitäisi opettaa vihdoin Aurille se naksutin että pääsisin palkkaamaan juuri oikealla hetkellä oikeasta toiminnasta, koska tuo kakara on hirveä sählääjä eikä minun käteni ole nopeampi kuin Aurin refleksi ottaa nami kädestä.
 Paikallamakuu sujui Aurilta hyvin, matka vaihteli 5-10m ja aika 10s-1min. Palkkaus namilla maahan tassujen väliin ja vapautus katsekontaktista maassa ollessa.
 Luoksetulossa jätin Aurin istumaan paikoilleen, matkaa 15-20m ja kutsuna "tule". Palkkasin lelulla jalkojen eteen, yritän siis opettaa Aurille hiljakseen PK-luoksetuloa, koska tarkoituksena on mennä pikkuakan kanssa BH-kokeeseen jonain päivänä. Lisäksi Aurissa on sen verran virtaa ja vauhtia, että suoraan perusasentoon meneminen luoksetulossa saattaisi tuoda lisämetrejä tai rankat jarrutusjäljet suoritukseen :D
 Liikkeestä pysähtymistä harjoiteltiin tennispallon avulla; Auri juoksi minua kohti, jolloin valeheitin pallon ja annoin käskysanan "seis". Auri pysähtyi seisomaan ja samantien kehu, vapautus ja pallo lensi koiran taakse. Muutama toisto tehtiin ja jokainen onnistui hienosti, olin haljelta ilosta kun muistan miten hankalaa oli Siriukselle liikkestä pysähtymistä opettaa. Jos Aurinkoisen kanssa pääsisi helpomalla :)


  Nyt saa nähdä milloin on seuraavat treenit, minulta leikataan huomenna kaksi viisaudenhammasta pois, joten ruokavaliona on loppuviikon todennäköisesti jäätelö sekä jogurtti. Pelkkä puhuminenkin on varmasti vaikeaa, joten parempi jättää koirien kanssa treenaaminen hetkeksi sikseen.

 Loppuun muutama kuva karvattomista kooikkereistani (kamerallani joka toimii vain lämpimissä sisätiloissa 5min kerrallaan):



Pystykorvakooikkeri ja villasukka

Voisitko sä nyt leikkiä etkä kuvata?

Auri ottaa kädellä kun ei muuten onnistu.

Lentävä Auri ja lennättävä Sirius


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti