tiistai 31. lokakuuta 2017

Sähläämistä ja sievistelyä

Nyt on palattava blogipostauksissa vähän ajassa taaksepäin, aikaan ennen Aurin pentujen syntymää, ja ennen kuin Aurinko lähti Pirjon luokse Mikkeliin valmistautumaan synnytykseen. 

Lauma oli vielä viikon kokonainen kuvan oton jälkeen!
Syyskuun lopussa Sirius ja Soraya kävivät rally-tokokisoissa jopa Tampereella asti, jossa tuomarina toimi Minna Hillebrandt.
Siriuksen kanssa tuloksilla ei juhlittu vaan saatiin merkintä VOI0 (64/100p). Pappakoiralla oli kyllä radalla hauskaa, vaikka alkurata tahmoikin parin kyltin ajan, koska peruutus - tuo minun sekä Siriuksen kauhu. Hirveä kyltti on se vieressä peruutus, kun taas mestariluokan edessä peruutus on oikein mallikas.
Sen jälkeen sitten uusittiin pari todella helppoa kylttiä, koska Sirius oli selvästi paineistunut tuosta peruutuksesta (jota se ei edes yrittänyt lähteä tekemään, enkä minä todellakaan uusinut sitä). Tsemppasin sitä parin kyltin ajan todella paljon, jolloin Siriuksella lähti hommat lopulta lapasesta - onneksi ilon takia, pappakoirasta loppurata oli ihan hillittömän hauska homma!
Se teki pari ylimääräistä puolenvaihtoa ja yritti karata seuruusta suorittamaan jotakin (ehkä pujottelun kartioita merkkinä?), joten liekö ihme ettei hyväksytty tulosta irronnut voittajaluokasta? Lisäksi käytösruudusta saatiin -2p: toinen haistelusta (aiheellinen), ja toinen siitä, että koira siirsi jalkaansa (anteeksi kuinka?).

Mutta onneksi Soraya teki erittäin hyvä suorituksen - tosin jouduin uusimaan kyltin "istu" kahdesti, koska Soraya halusi esitellä hänen hienoa liikkestä maahanmenoaan. Lisäksi saatiin jostakin -1p kontrollista, en kyllä tiedä että mitä koira teki, muuta kuin seurasi kauniisti hihna löysällä ja suoritti tehtävät kuten sanoin. 
Samapa tuo, koska Soraya sai tulokseksi ALO HYV 93/100p ja koulutustunnuksen RTK1 ♥ Lisäksi Sorayan pentueveli Ralli (M. Öinen Kuuntanssi) sai rally-tokon alokasluokan koulutustunnuksen syyskuussa. Taitavia teinikakarakoiria.

Sorayan osalta rally-tokossa kisaamiset olivat tältä vuodelta tässä, nyt rakennetaan rauhassa avoimen luokan liikkeitä valmiiksi ja harjoitellaan myös ylempien luokkien kylttejä siinä seassa. Jospa ensi vuonna tulisi treenattua myös tokoa, olisihan se hienoa saada sekä Sorayalle että Aurille alokasluokan koularit eli TK1:set.
Siriuksen kanssa sen sijaan olisi vielä 1-2 kisaa rally-tokossa tiedossa loppuvuodelle, jospa se viimeinen voittajaluokan hyväksytty tulos irtoaisi vielä tämän vuoden puolella.

Soraya sekä Aurinkoisen sulhanen Tuisku kävivät Jyväskylä KV:ssä molempina päivinä, ja minä esitin molemmat kehässä. Paikalla oli nelinkertainen määrä kooikkereita viime vuoteen verrattuna, mikä oli hieman yllättävää - varsinkin kun tuomarit eivät olleet ulkomaalaisia, ja arvostelevat muutenkin kooikkereita myös edullisemmissa ryhmänäyttelyissä vuosittain (toki osa on cacibien perässä). 
Lauantaina kooikkerit tuomaroi Eeva Rautala, joka piti Sorayasta, mutta Tuisku oli tuomarista vähän liian kehittymätön. Tuiskulle kuitenkin AVO ERI2, Sorayalle NUO ERI1 SA PN3 VARA-SERT VARA-CACIB. Erityiskehuja saivat Sorsan lihakset ja luonne.
Sunnuntaina tuomarina oli Harri Lehkonen, jolla sitten taas Tuisku oli mieleen, mutta Soraya oli tuomarista liian kookas ja liian roteva. Sorayalle siis tulokseksi NUO EH1, Tuiskulle AVO ERI1 SA PU3 VARA-SERT. 

Katsotaan miten seuraavassa näyttelyssä tulee menestystä (tai sitten ei tule). Jospa saataisiin toinen cacib Suomesta jossain vaiheessa, ja olisihan tuo koira kiva saada muotovalioksikin, jahka nyt ensin tulee 2 vuotta täyteen.
Kevään muut suunnitelmat sekä näyttelykalenteri menevät niin hienosti ristiin, että kovin montaa näyttelyä ei alkuvuodesta ole tiedossa. Lisäksi tuomarivalinnat ovat joissain näyttelyissä sellaisia, että käytän mieluusti nekin ilmoittautumismaksut johonkin muuhun mukavaan.

Aurinkoisesta ja pikkuplaneetoista sen verran, että Auri on kuulemma erittäin hyväntuulinen, hoitaa pentunsa huolella, ja leikkaushaava on lähtenyt paranemaan hyvin. Pikkuplaneetat tulivat lauantaina jo viikon ikään(!), jolloin Pirjo-kasvattaja lähetti minulle niistä kuvia. Ne ovat kasvaneet hirveästi, ja painot ovat jokaisella enemmän tai vähemmän yli puoli kiloa.
Mamman pienet rakkaat, vielä pitäisi vähän päälle viikko malttaa odottaa, ennen kuin näen Aurikoisen lapsukaisineen uudestaan Ei kommentteja:

Lähetä kommentti