tiistai 31. lokakuuta 2017

Ruokaa ruohoaroilta (testissä Acana Grasslands Dog)

Ilmoitus saapuneesta paketista kolahti postilaatikkoon jo jokin aika sitten, ja kyseisestä paketista paljastui Acana Grasslands Dog. Tällä kertaa eläinproteiininlähteitä oli useampia: lammasta, ankkaa, luonnonkalaa (silliä ja haukea) sekä kalkkunaa.
Ruoka oli melko tavallisen hajuista, eikä tuoksu ollut erityisen voimakas – ainakaan verrattuna edelliseen Acanan testinappulaan eli Pasific Pilchardiin.

Käsissä Grasslands tuntui melkoisen kuivalta, eikä siitä myöskään jäänyt käsiin kovin vahvaa hajua. Taskun pohjalla kyseinen kuivaruoka hieman mureni hippusiksi, jotka menevät kivasti saumojen väliin, kun käytän koiranruokaa lenkillä koirien palkkaamiseen. Tosin osasyynä tähän murenemiseen voi olla vaihteleva kosteus sekä lämpötila (ilmankosteus mitä tahansa välillä 40-100%, ja lämpötila sieltä nollasta aina lämpimiin sisätiloihin).
Minua itseäni vähän hämmensi sen kuivuus, koska kuitenkin kuivaruoan kosteudeksi ilmoitetaan niinkin paljon kuin 12%. Suurin osa musita kuivaruoista taitaa jäädä kosteuden osalta alle kymmeneen prosenttiin.
Nappula ei kuitenkaan testausmielessä turvotettuna paisunut mitenkään erikoisen paljon. Samapa tuo, koirat kuolasivat tapansa mukaisesti mille tahansa syötäväksi tarkoitetulle asialle niin paljon, että siinä ei näennäinen kuivuus rouskuttelutahtia hidasta.


Sitten tietysti tuttuun tapaan ruokapussin sisällön koostumus, joka on suoraan SlnImportista:

RAVINTOAINEKOOSTUMUS
Raakavalkuainen 35 %, Raakarasva 17 %, Raakakuitu 6 %, Hehkutusjäännös 8 %, Kosteus 12 %, Kalsium 1,7 %, Fosfori 1,2 %, Omega-6 2,3 %, Omega-3 1 %, DHA 0,2 %, EPA 0,2 %, Glukosamiini 600 mg/kg, Kondroitiini 800 mg/kg.

ENERGIAJAKAUMA
Metabolinen energia on 3810 kcal/kg. Energiajakauma koostuu 37 % proteiineista, 40 % rasvoista ja 23 % hedelmistä ja vihanneksista.

Makunsa puolesta testikoira-Soraya osoitti ruoan olevan varsin kelvollista, joskaan ei aivan Sorsan lempimakujen (=kaikki kaameanhajuiset kalanappulat!) veroista. Koiraportin takana täytyi tuijottaa tiiviisti, joskin hiljaa, kun keittiössä annosteltiin kuivaruokaa kuppeihin. Lammas-ankka-villikalaeväs katosi kupista alle minuutissa höysteineen, ja jokaisen ruoan jälkeen sain kiitokseksi röyhtäyksen: ”Kiitos nam, oli hyvää.”

Tämä ruoka aiheutti vähän närästystä, mikä on aina huono asia. En tosin tiedä, vaikuttaako koirilla hormonitoiminta närästykseen tai muihin vatsa-/suolistoasioihin. Sorayalla oli juoksut elokuussa ja nyt se on ollut hieman liiankin tukevasti valeraskaana viimeiset 3 viikkoa. 
Joka tapauksessa, onneksi vatsaongelmat jäivät tuollaiseen pieneen närästykseen, johon auttoi ruokintakertojen lisääminen, maitohappobakteerit ja piimä. Muutoin selvittiin ilman pieruja tai erikoisen löysiä ulosteita.

Erikoisempaa vaikutusta turkkiin, korviin tai silmiin en huomannut näin lyhyenä aikana, jona Soraya Acanan Grasslands Dogia söi. Tuonkaan kokoisella koiralla ei 2kg kuivaruokaa kovin pitkään vanhene.

Summa summarum: tämä oli meille hieman sopimaton ruoka tuon närästyksen takia. Muutoin ei ole huonoa sanottavaa ruoasta, joskin vatsan tuotokset olisivat tämänkin sapuskan kanssa voineet olla kovempia/tiiviimpiä. Maistuvuus oli hyvä (koirista, itse en koiranruokia kauheasti maistele), tuoksu varsin siedettävä, mutta vatsan kanssa jouduttiin pieniin ongelmiin.
Asteikoilla 1-10, tämä lammas-ankka-luonnonkala-kalkkuna-safka saa arvosanakseen 6.


Lisätietoja ruoasta löydät seuraavilta sivustoilta:
http://www.slnimport.fi/
http://verkkokauppa.slnimport.fi/index.php?route=product/product&path=24&product_id=286

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti