lauantai 13. elokuuta 2016

Pentuluokat ohi

Soraya ehti käymään kolme kertaa pentuluokassa, tuloksina jokaisella kerralla KP ja ROP-pentu!
Onhan se hienoa saada kauniin värisiä ruusukkeita sekä tietysti hyviä arvosteluita, vaikka pentuluokat ovatkin epävirallisia. Tosin eiväthän pentuluokassa saavutetut tulokset hirveästi kerro siitä, miten koira tulee pärjäämään virallisissa luokissa, mutta onhan se harjoittelua (joskin kallista sellaista) tulevia näyttelyitä varten.

Joka tapauksessa, viimeisimmät pentuluokan tulokset saatiin Kuopion KV:stä perjantailta ja Mikkelin ryhmänäyttelystä lauantailta.
Perjantaina vihmoi vettä ja tuuli, lauantaina aurinko paistoi lämpimästi koko kehän ajan. Silti Sorayan esiintymisessä ei juurikaan ollut eroa, vähän reippaammin se olisi saanut esiintyä, mutta laitetaan ainakin osa siitä laiskuudesta valeraskauden piikkiin. (Soraya on siis muun muassa kasvattanut hienot tissit juoksujen jälkeen, joista varmasti viikon sisällä alkaa tulla myös maitoa...) Seisominen ja tutkiminen sujuivat todella hienosti, Soraya keskittyy niin kovasti minuun ja namiin, ettei se välitä tuon taivaallista tuomarin kopeloinnista.

Kuopion kansainvälisessä koiranäyttelyssä tuomarina oli Jakkel Tamas, Unkarista. Suom.huom. olen siis itse suomentanut arvostelun, joka oli englanniksi. Tuloksena PEK1 KP ROP-pentu.

Feminiininen pää, oikeanlainen kaula ja lavat.
Hyvin tasapainoinen ja hyvä luusto. Miellyttävä turkki.
Oikeanlainen ylälinja. Etuliike hieman liian leveä.
Suhtautuminen tuomariin: käsiteltävissä (1).
 
Sitten suuntasin vanhempieni luokse yöksi, että jaksaisin aamulla lähteä (onneksi) kooikkerikaverin kyydissä Mikkeliin. Kehät olivat vasta alkuiltapäivällä, joten sain sentään nukkua aamulla aika rauhassa.
Soraya vaikutti vähän väsyneeltä reissaamisesta (JKL-Kuopio-Joroinen-Mikkeli), mutta onneksi se nukkuu autossa kuin autossa ongelmitta. Varmasti olisi käynyt päiväunille myös Mikkelin näyttelypaikalla, mikäli olisi tajunnut ottaa Sorayalle oman häkin mukaan. Onneksi Sorsa pääsi sentään ottamaan pienet torkut minun sylissäni hietikolla.
Mikkelin ryhmänäyttelyissä kooikkereita tuomaroi Paavo Mattila, jolle aion Sorayan viedä vielä uudestaankin arvosteltavaksi. Tuloksena PEK1 KP ROP-pentu.

Erit. kaunis pentu. Hyvänmallinen pää, kaunis ilme.
Erinom. kaula. Erit.hyvä runkoo, ylälinja ja takaosa.
Sopivan vahva luusto. Erinom. karva tulossa.
Hyvät liikkeet. Miellyttävä luonne.
Suhtautuminen tuomariin: käsiteltävissä (1).



Seuraavana vuorossa onkin jo junioriluokka, ensimmäinen näyttelykin on jo katsottu valmiiksi. Tuloksista ei voi mennä sanomaan mitään, mutta toiveena olisi saada ainakin EH.
Mitään suuren suuria virheitä Sorayassa ei omaan silmääni ole, mutta onhan vielä kehittymätön ja aivan kesken (sisältäen siis kapean rintakehän, pentumaisen pään, kapeat takaliikkeet ja leveät etuliikkeet).
Saa nähdä, mitä seuraava tuomari on pikku-piraijasta mieltä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti