maanantai 15. elokuuta 2011

Agilitya ja Aurinkoisen (7kk) näyttelydebyytti

 Melkein meni taas kuukausi edellisestä blogipäivityksestä. Aksattu on kerran viikossa Sarin & pehkojen kanssa, toko on taas jäänyt vähemmälle kun aina on maanataille tullut muuta menoa, jolloin perustokotreenit Varkaudessa olisivat.
 Vähän olen kuitenkin Siriuksen kanssa tokojuttuja tehnyt, lähinnä perusasennon ja seuraamisen vahvistamista. Luoksetulon pysäytys kaipaa edelleen hiomista, stoppi meinaa valua vähän liian pitkäksi. Takapalkka ei nähtävästi ole tarpeeksi hyvä, että Sirius malttaisi kunnolla iskeä jarrut pohjaan. Vielä onneksi ehdin miettimään pari viikkoa, että ilmoitanko Siriuksen syyskuun tokokisoihin vaiko enkö. Kooikerhondjien tokomestaruuteen ei olla menossa, koska se on Lempäälässä eikä opiskelijana ole varmaa lähteä sinne asti räpeltämään tokoa, kun kuitenkin jännittäisin niin paljon että koko suoritus menisi penkin alle.

 Agilitya Sirius on tehnyt yllättävällä draivilla, huippunopea se ei vieläkään ole mutta aavistus on vauhtia tullut lisää. Siitä kertoo ehkä se, että Sirius liukui reilusti agiradalla olleelta pöydältä alas kun ei ehtinytkään pysähtyä :D Ainakin Sirius seuraa tasantarkkaan ohjausta ja sen kanssa onkin itse helppo opetella uusia ohjauskuvioita, kun koira ei sinkoile suuna päänä ympäriinsä jos sattuu tekemäänkin virheen.
 Aurinkoinen sen sijaan nimenomaan leikkii rakettia, kiitää radan päästä päähän ja pujahtelee putkiin heti kun silmä välttää. Toisaalta pikkuakka kuuntelee melko hyvin käskyjä, seuraa kropan liikkeitä ja hakee putken suun jo vähän pimennostakin. Helpoilla pätkillä olen ottanut valssia, persjättöä ja jaakotusta, vaikka välillä tuntuu etten itse ehdi Aurin edelle mitenkään! Sen verran nopea on Arska-neitinen, tai ainakin siltä minusta tuntuu :)
  Teemana ovat olleet tiukat käännökset ja linjaukset (Kaisa J:n treeniblogista löytyvät ratapiirrokset hakusanoilla, kiitokset!), joita varsinkin Bondin kanssa täytyy harjoitella ahkerasti. Siriuksen kanssa näissä ei ole ongelmaa, kunhan vaan muistan vedättää tarpeeksi ja tehdä vain mahdollisimman paljon valsseja sekä jaakotuksia, ettei Titiuun vauhti pääse hidastumaan/en itse ole koiran edessä. Kontaktit menevät keinulla ja puomilla puhtaasti jo vauhdillakin, pitäisi joku kerta saada sen verran porukkaa kasaan aksaamaan, että A-esteen saisi aikaiseksi kannettua radalle.
 Silvia Trkmanin radassa teemana oli irtoaminen, joka ei ole koskaan ollut Siriuksen vahvin puoli - ellei kyseessä ole iki-ihanainen putki.













 Rata ei ollut mitenkään erikoisen vaikea, kepeille vienti vaati kunnon linjausta jos koira ei osaa vielä hakea vaikeasta kulmasta oikeaa keppien aloitusta. Video radasta Siriuksen kanssa löytyy täältä, josta voi myös bongata Bondin sekä Aurinkoisen radanpätkät.

 Aurinkoisen debyyttinäyttelystä lyhyesti: Pirjo-kasvattaja ilmoitti Aurin Mikkelin ryhmänäyttelyyn, jossa tuomarina toimi Reia Leikola-Walden. Vähän jännitin miten Arskanen käyttäytyy uudessa paikassa, jossa on paljon koiria ja pitäisi vielä malttaa pelkästään kävellä kehässä sekä seisoa paikoillaan. Agilityn ja tokon tekeminen koira- ja ihmismassassa on ihan toinen juttu Aurin mielestä, kun siinä sentään tehdään jotakin!
Eipä siinä juuri mitään jännitettävää olisi ollut, Auri seisoi pöydällä sekä maassa kuin kokenut konkari, ravasi nätisti (alussa vähän haisteli maata) ja lopuksi yritti pussata sekä tuomarin että nauhat ojentavan kehäsihteerin :) Tuloksena hienosti ROP-pentu ja KP.

 Mittasuhteiltaan oikea, tasapainoisesti rakentunut pentu. Kookas. Erinomainen pää ja ilme. Hyvä kaula. Riittävästi kuolmautuneet raajat. Runko vielä kesken kehityksen. Rodunomaiset liikkeet ja ryhti. Erinomainen luonne.

 Että onhan se Aurinkoinen kaunis vaikkakin vähän korkea, mutta tärkeintä että kaikki intiaanit ovat kanootissa eli päässä on palikat paikoillaan! :)

Aurin mitat:
7kk: 39cm - 10,4kg

ROP-pentu, KP

Sirius kesäpusikossa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti