torstai 30. marraskuuta 2017

Voittajan voittaja = RTK3


Aurinkoisen ja Tuiskun pikkuplaneetat voivat erittäin hyvin, tosin ne eivät ole enää mitään pieniä - varsinkaan kolme jo alkujaan isointa pentua. Ne ovat syötävän suloisia (kun eivät tunge sängyn alle painimaan), ihanan pehmeitä (kun eivät pure sormia/varpaita/lahkeita) ja leikkisiä (kun eivät nuku, eli noin 2 minuuttia leikkiä ja 2 tuntia unta).
Käyn vielä katsomassa niitä tällä viikolla, ja seuraavan kerran näenkin viisikon silloin kun haen Rouvakoiran takaisin kotiin, jolloin pennut ovat myös lähdössä uusien ihmistensä luokse.

Pikkuplaneetat 28vrk ♥

Pikkuplaneetat 33vrk ♥

Minulla on ollut Auria kamala ikävä, mutta en usko tunteen olleen kovinkaan molemminpuolinen. Rouvakoiralla on varmasti ollut ihan tarpeeksi viihdykettä (ja ärsykettä) omissa pennuissaan, eikä silloin mahdu mikään muu mieleen. 
Varasin Aurinkoiselle kolmen kerran jäsenkorjaussarjan (ihan oikeasti!), jotta se pääsisi mahdollisimman nopeasti lenkkeily- ja treenauskuntoon takaisin. Pentujen saanti ja erityisesti keisarinleikkaus ovat aina isoja stressitekijöitä, sekä lisäksi ne aiheuttavat suuria fyysisiä muutoksia kehossa. Toivon Aurin toipuvan koko pennutuksesta mahdollisimman hyvin, vaikka siihen sitten menisikin vähän enemmän aikaa. Tärkeintä, että Aurinko voi hyvin ja on terve, iloinen oma itsensä.


Onneksi kotona on kuitenkin ollut nuo kaksi muuta treenattavaa, joskin olen käynyt vain kerran viikossa hallilla viikkoryhmän treeneissä. Kotona olen jotain pientä puuhastellut niiden kanssa pari kertaa viikossa, mutta se on jäänyt lähinnä yksittäiseen liikkeeseen tai tekniikan hallintaan. 
Nähtävästi kuitenkin myös tällainen harjoittelu voi tuottaa tulosta; Osallistuin Siriuksen kanssa rally-tokokisoihin lauantaina, jossa tuomarina toimi Taru Leskinen. Radan jälkeen oli hyvä fiilis, vaikka jouduinkin uusimaan kaksi kylttiä, ja käytösruutukin meni ihan OK. Epäilin tosin, että Sirius saisi pistevähennyksiä käytösruudussa istumisesta, koska sillä on huono tapa mennä lonkka-asentoon, nousta siitä taas ryhdikkäästi istuman, lösähtää taas lonkalleen ja niin edelleen. Tällä kertaa kuitenkaan käytösruudun valvojaa/tuomaria ei moinen asento kiinnostanut, tai sitten Sirius ei hetkutellut peppuaan kuin pelkkään lonkka-asetoon kerran (joka on sallittua).
Tulokseksi saatiin erittäin mieluinen 93/100p, 1.sija ja RTK3 

Sirius nauttii oikeutetuista rapsutuksistaan radan jälkeen. © Heli Tuominen


Se olikin tämän vuoden viimeinen rally-tokokisa, ja mahdollisesti myös seuraavankin vuoden. En ole aikeissa ostaa Suomen Palveluskoiraliiton kisalisenssiä, koska minusta se on täysin turha, eikä sillä saa mitään etuuksia (vrt. SAGIn agilitylisenssi). 
Pitänee ensi vuosi vain treenailla, tai sitten alkaa harrastamaan sellaista lajia, jossa mitään lisenssejä ei ainakaan vielä tarvita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti