torstai 30. kesäkuuta 2011

Pikapäivitys (virheiden muokkauksineen...)

 Siriuksen ja Aurinkoisen kanssa olen käynyt pelkästään perustokotreeneissä. Näyttelytreenit ovat jääneet, koska sunnuntaille on aina ollut jotakin muuta menoa jolloin näyttelyharkat olisivat Varkaudessa. Agilitya ei itsekseen juuri ole kehdannut harrastaa, katsotaan milloin päästään seuraavan kerran treenaamaan.

  Tokossa on molemmissa koirissa huomattavissa edistystä: Aurille olen alkanut opettaa perusasentoa takaakierrolla, joka on yksinkertaisesti minulle helpompi tapa opettaa. Takapuolen heitto viereen on itselleni vaikeampi, en saa vedettyä koiraa kädellä oikeaan asentoon, vaan koira jää vinoon tai tulee liian kauas.
 Nyt olen liittänyt 'seuraa' -käskyn liikkeesseen, Auri seuraa vieläkin kättä mutta alkaa jo tarjota takaakiertämistä. Oikea istuimiskohta ei vaan vielä ole Aurinkoisella hallussa, mutta ei tässä kiire olekaan.
 Odottaa pikkuakka osaa istuen, maaten sekä seisten, matkaa on pisimmillään ollut 15m ja aikaa minuutin verran. Mitä pidempi matka, sitä lyhyempi aika että suoritus varmasti onnistuu. Myöskin luoksetulo paikaltaan onnistuu Aurilla, luoksetulo on vielä tosin pelkkää riemuhepulia suoraan vetoleluun kiinni. Tokomaista luoksetuloa aletaan harjoitella sitten, kun perusasento on kunnossa.
 Toisten koirien ohitukset sujuvat hirmu hienosti, Aurinkoinen on katsekontaktissa melkein koko ajan ja kävelee kauniisti jalan vieressä vaikka matkaa on kymmeniä metrejä. Aikamoinen pikkuakka miulla!



 Siriuksen kanssa ollaan jatkettua avoimen luokan liikkeiden hiomista edelleen, nouto alkaa näyttää oikein hienolta, samoin hyppy. Kaukkareissa on vielä haparointia, istumaannousu jää vähän vajaaksi edelleen eikä se ole kovin nopea. Maahanmenossa ei ole minkäänlaisia ongelmia. Luoksetulon pysäytys meinaa vähän valua, täytyy ottaa järeämmät otteet käyttöön (eli pallo) jolla voi helposti palkata Siriuksen taakse heti pysähtymisestä :)


Aurinkoinen täytti sunnuntaina 28vk eli 5,5 kuukautta. Viimeinen hammas irtosi viikko sitten, purenta on edelleen leikkaava ja rautahampaat ovat hyvällä vauhdilla tulossa.


 Aurin mitat, 25vk: 8,6kg - 35,8cm




Tosiystävyyttä rakkaudella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti